Home / Linkovi / Ukoliko imate ispucale pete bez brige, ovo je 100% najefikasnije, jeftino rješenje! (Recept)

Ukoliko imate ispucale pete bez brige, ovo je 100% najefikasnije, jeftino rješenje! (Recept)

Zbog dugog boravka u obući i konstantnog oslanjanja na vaše pete dolazi do sušenja kože a nakon toga i do njenog pucanja. Kako biste uspješno i brzo riješili taj problem nema potrebe da idete u skupe salone, jer je to većinom bacanje novca i oduzimanje vašeg dragocjenog vremena.

U nastavku ćemo vam pokazati metodu za ispucale pete koja je 100% efikasna, prirodan i jeftina. Sve što trebate jeste 2-4 kašike sode bikarbone, 4-5l tople vode, sredstvo za vlaženje (neka krema za lice ili ruke), četka, meki sunđer, ulje lavande. Uzmite lavor pa u njega naspite vodu i sodu bikarbonu te ostavite da se u potpunosti rastvori. Voda ne treba biti ni vruća ni hladna, već mlaka.

Tada u vodu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili nekog drugog ulja po vašem izboru. Držite stopala u vodi 15 minuta a onda ostružite četkom mrtve slojeve kože. Operite stopala i namažite sredstvom za vlaženje.

Navucite čarape na noge kako bi se vlaga upila u kožu i nosite ih nekoliko sati. Možete ponavljati ovaj tretman dvaput sedmično u zavisnosti koliko vam je koža stopala oštećena.

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *