Home / Linkovi / Ovaj popularni Dezodorans uzrokuje Rast dojki kod muškaraca pa čak i Rak!

Ovaj popularni Dezodorans uzrokuje Rast dojki kod muškaraca pa čak i Rak!

Žene, ali i muškarci kupuju kozmetičke proizvode svakodnevno ni sluteći da brojni od tih proizvoda mogu biti vrlo opasni po zdravlje kao što su neki koji su ispunjeni štetnim hemikalijama. U nastavku ćemo vas upozoriti na korištenje veoma popularnog dezodoransa u svijetu, po imenu Axe. Na reklamama nam govore kako je to savršen dezodorans koji privlači žene, jel tako? Međutim, statistički većina žena uopšte ne voli daj miris! Ali, najveći problem u vezi ovog dezodoransa ne leži u njegovom mirisu već učincima na naše zdravlje.

U sebi ovaj dezodorans sadrži endokrin koji ometa i oponaša funkcije ljudskih hormona pa samim tim zbuni naše tijelo. “Endokrin ima uticaj na muške i ženske reproduktivne organe, povezan je sa razvojem raka dojke te raka prostate, problemima sa štitnjačom, metabolizmom i kardiovaskularnim sistemom.

Da stvar bude još gora ovaj popularni dezodorans sadrži i druge opasne tvari kao što su:

Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex Gly

To je aktivni sastojak koji je zaslužan za sprječavanje vlage ispod pazuha na 24 sata. Ipak kada nanesemo dezodorans naša koža upije aluminium koji se akumulira tokom vremena i može izazvati rak dojke, oštećenje bubrega, Alzheimerovu bolest…

BHT

BHT je antimikrobni konzervans koji se vrlo lako apsorbira u koži i jedan je od uzročnika raka i oštečenja organa te reproduktivne tečnosti.

Cocamidopropyl Betain

On je odgovoran za pjenastuprirodu nekih Axe proizvoda. Međutim, u interakciji sa drugim hemikalijama stvara nitrozamine, od kojih su većina štetna za zdravlje jer su izuzetno kancerogeni.

PPG-14 Bustyl eter

Veoma štetan jer sadrži hemikalije koje se odnose na reproduktivne i razvojne toksičnosti. Ako želite da spriječite negativne efekte i još uvijek mirišete lijepo i svježe ispod pazuha, okrenite se nekim prirodnim receptima te napravite svoj vlastiti dezodorans koji neće imati utjecaja na vaše zdravlje.

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *