Home / Linkovi / Najbolji saveznik u mršanju: Jedući ovo izgubila sam 14 kilograma u samo 4 sedmice!

Najbolji saveznik u mršanju: Jedući ovo izgubila sam 14 kilograma u samo 4 sedmice!

Heljda je veoma zdrava i korisna namirnica za naše zdravlje i trebali bi je što više uključivati u našu ishranu. Ova namirnica poboljšava memoriju, pomaže u liječenju reumatizma, glaukoma i dijabetesa, ublažava posljedice zračenja, hemoterapije i pretjeranog umnog rada.

Jela pripremljena sa heljdom pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska i probavnih problema. Pored svega navedenog heljda je odličan saveznik i kod procesa mršanja i koristi se u mnogim dijetama jer bez ikakvog gladovanja pomaže nam da izgubimo višak kilograma.

Heljda sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6. Poslije 2 sedmice držanja ove dijete možete izgubiti i do 14 kilograma, a ujedno i očistiti svoj organizam.

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez zaćina, sosova i soli. U toku dana popijte 1L jogurta ili kefira, pijte dosta vode i zelenog čaja. Ako pijete kafu pijte maksimalno 2 šoljice dnevno i to bez šećera. Posljednji obrok u danu jedite 4 sata prije spavanja. Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se velik unos vitamina, preko voća i povrća (jabuka, narandža, kupus, zeleno povrće, suhe šljive, kašika meda).

Jedite obareno zeleno povrće kao što je špinat, brokule, prokelj, grašak, naravno bez soli i drugih začina. Heljdina dijeta nije gladovanje i ni u jednom trenutku ne bi trebalo da imate osjećaj gladi.

Napomena: Kada završite sa dijetom, nemojte se odmah vagati već sačekajte 3 do 4 dana pa onda stanite na vagu ( Čišćenje organizma se nastavlja i traje nekoliko dana nakon završetka dijete

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *