Home / Linkovi / Ovi simptomi nisu za zanemariti a predstavljaju opasnost koja ne neizbježna…

Ovi simptomi nisu za zanemariti a predstavljaju opasnost koja ne neizbježna…

Naše tijelo će nas određenim simptomima upozoriti da nešto nije uredu. Te simptome ne ignorišite već se informišite i otiđite ljekaru.

Pukotine na rubovima usana mogu značiti da vam je slab imunitet, imate nedostatak željeza i vitamina B kompleksa. Pored toga, može značiti i prisustvo bakterija(streptokok, kandida) ili gljivica, neadekvatnu higijenu, pa čak je i simptom dijabetesa.

Kako god, provjerite šta je i hranite se zdravo. Unosite što više zelenog povrća(špinat, blitva, brokule), sjemenke Crveni osip i ljuštenje kože, opadanje kose mogu značiti da vam fali jedna od vitamina B kompleksa- biotin. U tom slučaju jedite zeleno povrće, mrkvu, banane paradajz, susam, te pijte kozje mlijeko

Crvene ili bijele izrasline na licu koje liče aknama mogu značiti da imate problem sa hormonima ili nedostatak vitamina A i D. Zbog toga jedite što više mrkve, a vitamin A je inače potreban za zdravlje očiju. Jedite što više zelenog povrća, lana pijte mlijeko Utrnulost ruku i peckanje tijela može značiti da vam fali vitamina B kompleksa ili da ste anemični. Jedite cveklu ili pijte sok od nje. borovnice, povrće i mliječne proizvode.

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *