Home / Linkovi / UŽASAVAJUĆI PRIZOR: Probudilo se najveće leglo zmija na svijetu (VIDEO)

UŽASAVAJUĆI PRIZOR: Probudilo se najveće leglo zmija na svijetu (VIDEO)

Na hiljade zmija probudilo se nakon zimske hibernacije koja je trajala osam mjeseci. Svake godine u proljeće zmije podvezice u kanadskoj provinciji Manitoba imaju jedan nesvakidašnji ritual.

Hiljade njih izlazi iz jama u posljednjoj nedjelji aprila, a najviše ih bude u drugoj nedjelji maja. Razlog zbog kog izlaze je – parenje.

Kao i sve zmije, i podvezice u zimskim mjesecima hiberniraju i ne izlaze osam mjeseci. One se smještaju u pravom lavirintu podzemnih tunela. Ipak, nema dovoljno mjesta, pa tako mnoge završe u prostoru ne većem od prosječne dnevne sobe. Kad dođe proljeće, doslovno idu jedna preko druge kako bi izašle na površinu, a ti prizori često nisu ugodni, prenosi Express. Kad dođe vrijeme parenja mužjaci besomučno traže ženke s kojima će se pariti.

Ipak, pošto ih ima gomila, za mnoge od njih ovaj poduhvat je nemoguća misija. Pri tome im ne pomaže ni činjenica da je razmjera mužjaka i ženki 10.000 prema 1. Jedna ženka ima i do pedeset mladih. Mužjaci brže izlaze napolje, puno prije ženki kojima je potrebno i do par nedjelja. U svoje se rupe vraćaju u septembru.

Izvor:avaz.ba

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *