Home / Linkovi / VIĐAN U DRUŠTVU POZNATIH PEVAČA: Miloš Vidaković brutalno ubijen pred 500 ljudi!

VIĐAN U DRUŠTVU POZNATIH PEVAČA: Miloš Vidaković brutalno ubijen pred 500 ljudi!

Miloš Vidaković (29) iz Pančeva ubijen je na odmoru, sat posle ponoći hicima iz pištolja u jednom lokalu ispred Starog grada u Budvi. Pretpostavlja se da je likvidacija bila naručena. U vatrenom obračunu ranjeni su i gosti lokala J. V. (32) iz Pančeva, J. G. (24) iz Inđije, S. N. (26) iz Zemuna i O. P. (17) iz Berana.

Policija proverava osobe s kojima se Vidaković ranije sukobljavao.

– Miloš je sedeo za šankom ispred zidina Starog grada. Odjednom mu je s leđa prišao napadač sa crnim šeširom na glavi i u grudi mu ispalio tri hica. Ubica je potom krenuo da beži i nasumično je ispalio još nekoliko hitaca – prenosili su crnogorski mediji.

Posle vatrenog obračuna, više od 500 ljudi, koliko ih je bilo kod zidina, u panici je počelo da vrišti i beži.

– Na desetine mladih zadobilo je povrede kad je krenuo stampedo. Padali su jedni preko drugih. Bilo je jezivo – navode mediji. Budvom su odzvanjali jauci i zapomaganje ranjenih. Okupljeni su im odmah pritrčali u pomoć.

– Teško ranjeni Vidaković umro je na putu ka bolnici. J. V., J. G. i O. P. pomoć je ukazana u Domu zdravlja u Budvi, dok je devojka S. N. prevezena u kotorsku bolnicu. Ceo grad je bio blokiran kako bi ubica što pre bio uhapšen. Međutim, on je ipak uspeo da pobegne. Policija je na informativni razgovor privela desetak osoba koje bi mogle da pomognu u rasvetljavanju zločina – preneli su mediji.

Vidaković je inače bio blizak saradnik Nikole Jovšića (30) iz Pančeva, čija je sestra Tamara Radulović (29) u maju slučajno ubijena u obračunu dve grupe mladića na proslavi povodom rođenja Jovšićevog sina u jednom beogradskom klubu.

Dosije ubijenog

♦ APRIL 2013 – Ranjen u zemunskom naselju Nova Galenika.
♦ AVGUST 2009 – Ranjen u okršaju u Pančevu.
♦ AVGUST 2009 – Sa četvoricom mladića se jurio automobilima po Pančevu i tom prilikom su pucali jedni na druge.
♦ OKTOBAR 2005 – Vidaković je teško povređen, dok je Zoran Lukić (24), suvozač u BMW, poginuo kad je Vidaković na Pančevačkom mostu automobilom probio ogradu i sleteo na prugu.
♦ JUL 2004 – Miloš Vidaković i dvojica Pančevaca sumnjičili su se da su posle prebrze vožnje centrom Beograda i drskog ponašanja pretukli policajce PS Vračar.

Ubijeni Miloš i njegov stariji brat Vladimir često su viđani u društvu brojnih pevača i drugih estradnih ličnosti, među kojima su kreator Saša Vidić, kao i braća Marko i Nikola Rokvić.

– Mnogo mi je žao zbog toga što se desilo, nemam reči. Miloš je bio brat mog najboljeg druga. Ima dete. Tuga. Kad se nešto tako desi, bude ti žao nekoga koga ne poznaješ, a zamisli tek kako je kad poznaješ tu osobu – rekao je juče Vidić za Kurir.
Marko Rokvić, međutim, nije želeo da komentariše Vidakovićevo ubistvo, pa je za naš list samo kratko izjavio: „Ne znam ništa o tome. Hvala vam.“

U porodičnu kuću Vidakovića u Pančevu juče je došao veliki broj rođaka i prijatelja ubijenog Miloša kako bi izjavili saučešće i njegovim najmilijima pružili makar neku reč utehe.

– Miloš je pre samo nekoliko meseci dobio ćerkicu. Bio je divan i ponosan otac i muž. Žarko je želeo da svojoj porodici pruži dobar život i sve što je činio, činio je zbog njih. Ovde mu žive i majka i otac, kao i brat Vlada, s kojim je bio nerazdvojan. Miloš je u ranoj mladosti bio poznat kao jedan od najtalentovanijih košarkaša – kaže rođaka ubijenog.

Prema nezvaničnim saznanjima, likvidacija Vidakovića naručena je iz Srbije. Iz crnogorske policije je saopšteno da su povodom ovog slučaja, a u cilju njegovog rasvetljavanja i identifikovanja ubice, već stupili u kontakt sa kolegama iz Srbije. Vidaković je crnogorskoj policiji nepoznat, ali zato srpskoj jeste koja ga je registrovala kao počinioca raznih krivičnih dela, među kojima su ucene i reketiranja. Istražni organi veruju da bi se upravo u tim krivičnim delima mogao skrivati i motiv zločina.

– Došli smo iz Vrbasa nadajući se da na crnogorskom primorju provedemo lepo odmor od studentskih obaveza. Ovo sinoć što se desilo je zastrašujuće. Sa nama su bili drugari iz Hercegovine koji su takođe bežali glavom bez obzira – priča Z. B. iz Grahova.

– Znali smo da je ovaj deo grada pokriven video-nadzorom i zbog toga smo i došle u popularani lokal. I ranije smo ga posećivale i nikada nismo imale problema.

Ubijeni Miloš Vidaković odranije je dobro poznat pančevačkoj i beogradskoj policiji zbog raznih krivičnih dela koja su mu stavljana na teret. Zajedno sa bratom Vladimirom pravosnažno je osuđivan, a za neka dela postupak je u toku.

Javnost je prvi put za Miloša Vidakovića čula 2005. godine, kada je 20. oktobra, izazvao saobraćajnu nesreću na Pančevačkom mostu. Tom prilikom poginuo je Zoran Lukić (24) iz Beograda, dok je Vidaković teže povređen. Do nesreće je došlo kada je Miloš vozeći automobil BMV iz pravca Pančeva ka Beogradu, izgubio kontrolu, probio zaštitnu ogradu i sleteo na prugu. Lukić, koji je sedeo na mestu suvozača, odmah je preminuo.

Godinu dana pre toga, trojicu dvadesetogodišnjih Pančevaca, među kojima je bio i Vidaković, posle prebrze vožnje centrom Beograda zaustavila je patrola policije OUP Vračar. Iz automobila je dopirala glasna muzika, a mladići su bili vidno pijani. Kada su policajci tražili dokumenta, bučno su negodovali. Vidaković, koji je te noći slavio rođendan u beogradskom kafiću „Kafeniška“ odbio je da se podvrgne alkotestu i nastavio da vređa saobraćajce. Saobraćajci su pozvali pomoć. Isto je uradio i Vidaković. On je pozvao svoju ekipu, koja je ostala u kafiću. Svi zajedno su tada napali službenike MUP, udarajući ih pesnicama i šutirajući nogama. Jednom od policajaca polomili su šaku, a drugom su naneli teške povrede glave. Sukob je okončan tek kada su stigle dve patrole Interventne brigade. Međutim, nasilnici su uspeli da povrede i jednog pripadnika specijalaca kome su polomili palac na nozi.

U julu 2010. pančevački sud je Miloša Vidakovića osudio na dve zatvorske kazne u ukupnom trajanju od godinu i osam i po meseci zatvora, što je zajedno sa prethodno izrečenom presudom za pucnjavu po Pančevu iznosilo više od tri godine robije. Vidaković je u ta dva slučaja osuđen za nanošenje teških telesnih povreda, nedozvoljeno posedovanje oružja i ugrožavanje sigurnosti, a u vezi sa tučom i pucnjavom u pančevačkoj diskoteci.

U žižu javnosti Miloš Vidaković je ponovo dospeo 19. aprila ove godine, kada je ranjen u obe noge u beogradskom naselju Galenika. Kobnog dana Vidaković je u večernjim satima došao taksijem iz Pančeva i u parku se sastao sa nepoznatim muškarcem. Došlo je do svađe, zatim i sukoba, i Miloš je počeo da beži. Međutim, revolveraš ga je sustigao i upucao. Pogođen je u desnu butinu i levo uvo. Vozilom Hitne pomoći prebačen na reanimaciju u Urgentni centar. Policija je utvrdila da je Miloš, na sastanak u naselje Galenika, došao noseći na sebi pancir-prsluk.

Miloš je inspektorima rekao da ne zna ko ga je upucao i da će on sam kada izađe iz bolnice da se obračuna sa napadačem.

Protiv Miloša Vidakovića podneto je više desetina prekršajnih i krivičnih prijava: prebrza vožnja, ugrožavanje javnog reda i mira, nanošenje teških telesnih povreda, nedozvoljeno posedovanje oružja, ugrožavanje sigurnosti, nekoliko pucnjava, zelenašenje, pretnje, iznude… Ipak, ime ovog „žestokog“ momka u poslednje vreme najviše je dovođeno u vezu sa narkoticima i priča se da je bio jedan od „glavnih dilera u Pančevu i okolini“.

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *