Home / Linkovi / NAILAZI VODENI TALAS VISINE 2 METRA! Uvedena vanredna situacija! Evo koje opštine su ugrožene!

NAILAZI VODENI TALAS VISINE 2 METRA! Uvedena vanredna situacija! Evo koje opštine su ugrožene!

Vanredna situacija proglašena je u Vratarnici, Grljanu, MZ “Timok”, desnoj obali Belog Timoka i Izvorskom putu, Vražogrncu, Trnavcu, Gamzigradskoj banji i Zvezdanu

Štab za vanredne situacije grada Zaječara ukinuo je Odluka o proglašenju vanredne situacije od 27. februara zbog snega, ali je zbog hidrološke situacije, odnosno naglog topljenja snega, proglašena vanredna situacija zbog mogućeg izlivanja Belog Timoka, Crnog Timoka i Timoka.

Vanredna situacija zbog očekivanih poplava proglašena je u Vratarnici, Grljanu, MZ “Timok”, desnoj obali Belog Timoka i Izvorskom putu, Vražogrncu, Trnavcu, Gamzigradskoj banji i Zvezdanu.

Beli Timok je u ozbiljnom nadolasku FOTO: FONET

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić da prava opasnost tek stiže Timokom iz pravca Knjaževca, odakle nailazi poplavni talas visine oko dva metra.

– Mulj je već prekrio Popovu plažu, a udarni talas se očekuje oko 18 časova – rekao je Ničić.

Iz Srbijavode stigle su najave da je Beli Timok u ozbiljnom nadolasku, a naglo otopljenje će uzrokovati nagli porast vodostaja i druga dva Timoka.

Danas će se u dvorištu Vatrogasne službe mašinom za punjenje džakova početi priprema oko 6.000 džakova sa peskom kako bi se pripremili za zaštitu života ljudi i imovine, rekao je Boško Ničić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Direktor Vodovoda Marko Paunović rekao je da je nivo Grliškog jezera, od koga se Zaječar snabdeva vodom, spušten za 2 metra, kako bi bili spremni za prihvat 2 miliona kubika vode od otapanja snega u naredna 3-4 dana.

(Espreso.rs/Novosti)

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *