Home / Linkovi / Sijamski blizanci povezani torzom su uspješno razdvojeni nakon 7-satne operacije

Sijamski blizanci povezani torzom su uspješno razdvojeni nakon 7-satne operacije

Roditelji Jill i Michael Richards su bili na rutinskom ultrazvuku kad su saznali da očekuju blizance. Razumljivo, bili su vrlo zabrinuti za živote svojih nerođenih kćeri. Zato su tijekom idućih nekoliko mjeseci prošli niz medicinskih konzultacija, prolazeći višestruko testiranje kako bi se pripremili za sigurno rođenje djece.

Anna i Hope Richards rođene su na C-sekciji 29. prosinca 2016, s kombiniranom težinom od devet funti, šest unci. Dijelili su prsni zid, dijafragmu, jetru, obloge srca i krvnu žilu koja povezuje njihova srca. Većinu prve godine života proveli su u NICU dok su liječnici strategizirali najbolji način odvajanja. Trinaest mjeseci kasnije, djeca su uspješno odvojena nakon 7 sati operacije.

Kirurzi i drugi medicinski stručnjaci mjesecima su planirali operaciju u Teksaskoj dječjoj bolnici u Houstonu. “Kroz simulacije i bezbroj planiranih sastanaka bili smo u stanju pripremiti se za situacije koje bi mogle nastati tijekom razdvajanja”, rekao je glavni kirurg Harry Hollier.

Djevojčice su također imale ekspanziju tkiva u studenom. Oni su rasli i protezali kožu kako bi pokrili rez koji su odvojili njihova tijela. Svi pažljivi aranžmani doveli su do sedmosatne operacije u siječnju, uključujući tim od 75 stručnjaka, nakon čega su Jill i Michael bili oduševljeni kad su prvi put vidjeli njihove kćeri na različitim krevetima.

Sada se bebe oporavljaju pod budnim očima svojih roditelja. Nismo mogli biti sretniji zbog njih!

Izvor:www.novostidanas.com

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *