Home / Linkovi / Koja je kazna pravedna za Maju iz Kovina? Krvnički tukla ćerku (4) obolelu od epilepsije, devojčica završila u komi! Sada je invalid…

Koja je kazna pravedna za Maju iz Kovina? Krvnički tukla ćerku (4) obolelu od epilepsije, devojčica završila u komi! Sada je invalid…

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Maje K. (23) iz Kovina zbog zlostavljanja ćerke. Lekari jedva spasli četvorogodišnju S. K., a majka tvrdila da je dete samo palo

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Maje K. (23) iz Kovina zbog brutalnog fizičkog zlostavljanja četvorogodišnje ćerke obolele od epilepsije. Nakon poslednjeg prebijanja, devojčica je završila u komi i jedva preživela. Kako su nezvanično saznale Novosti, lekari su svedočili da ne pamte takav slučaj zlostavljanja deteta.

Maja K. uhapšena je 13. februara nakon što je njena ćerka S. K. primljena na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj bez svesti i srčane radnje, sa višestrukim hematomima na glavi i krvarenjem na mozgu. Nakon napora lekara, detetu je spasen život koji je visio o koncu, ali je palo u komu. Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu.


Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

– Povrede su bile toliko teške da su i lekari bili zaprepašćeni. Bilo je jasno da je dete mučki pretučeno. Majka je odmah privedena zbog nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život – rečeno nam je u tužilaštvu.

Lekari su ustanovili i da maloletna S. K. po celom telu, nogama, rukama, glavi, grudnom košu, ima stare povrede u vidu modrica, ožiljaka, hematoma. To znači da je trpela batine duže vreme. Poslednje batine mogle su da budu smrtonosne, ali šta se tačno dogodilo tog dana, kada je dete završilo u komi, nije ustanovljeno.

Na saslušanju u tužilaštvu majka je negirala da je tukla ćerku, navodeći da se ona povređivala tokom epileptičnih napada. Maja je priznala i da dete nijednom nije odvela kod lekara zbog epilepsije. Nakon veštačenja, ustanovljeno je da je majka uračunljiva, ali kod nje je ustanovljen lakši stepen mentalne zavisnosti.

Oduzeto joj je starateljstvo, a detetu je dodeljen staratelj iz Centra za socijalni rad u Kovinu. Devojčica je, nakon oporavka u bolnici, sada u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Ovaj monstruozni slučaj porodičnog nasilja zgrozio je sve.


Foto: Profimedia

– Stravično zlostavljanje ostavilo je trajne posledice po dete zbog čega je danas težak invalid. Devojčica ima kvadriparezu, hrani se sondom, ne govori, ne može da sedi, ne može uspravno da drži glavu – kažu u smederevskom tužilaštvu.

Majka je nakon mesec dana pritvora, puštena da se brani sa slobode.

– Protiv Maje je podignuta optužnica za nasilje u porodici, i zahtevana je najstroža zakonom propisana kazna od deset godina zatvora – izjavila je za “Novosti” osnovni javni tužilac u Smederevu Dragana Popović.

Maja K. u vreme hapšenja živela je u vanbračnoj zajednici, a očuh pretučene devojčice posvedočio je da “Maja nije tukla dete, ali da je ponekad umela da je ćušne”. On je tvrdio da je devojčica i “sama padala zbog bolesti, ali da je nisu vodili lekaru”.

Koja je kazna pravedna za Maju iz Kovina? Ostavite nam odgovore u komentarima.

(Telegraf.rs/Novosti)

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *