Home / Linkovi / ESTRADA JE BILA U PANICI: Raznet vlasnik noćnih klubova, svi pevači mu dugovali pare!

ESTRADA JE BILA U PANICI: Raznet vlasnik noćnih klubova, svi pevači mu dugovali pare!

Dragan Jelinović Jelke (58), vlasnik kluba „Kabare rouz“ na Senjaku, poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov „audi A8“ na Bežanijskoj kosi. Prema prvim pretpostavkama, Jelinović je nastradao u kriminalnom obračunu u vezi s trgovinom narkoticima.

Koliko je eksplozija bila snažna govori to što su prozori na zgradi u blizini popucali, nekoliko automobila je oštećeno, a delovi uništenog automobila ostali su rasuti u krugu od 50 metara.
– Pretpostavlja se da je bomba aktivirana daljinskim upravljačem. Jelinović je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim delima. Prvi operativni podaci ukazuju da je likvidiran zbog sukoba na narko-tržištu, ali ne isključujemo ni druge motive – kaže izvorr blizak istrazi.

Očevici koji su se zatekli na ulici neposredno pre eksplozije kažu da je Jelinović stajao s trojicom muškaraca i svađao se.
– Trojica muškaraca su se raspravljala s njim, a onda je on ušao u automobil. Kad je pokušao da ga upali, auto je eksplodirao, a njih trojica su odmah pobegla. Ko zna, možda imaju veze s ubistvom, a možda su se uplašili, pa su pobegli – rekao nam je jedan od preplašenih komšija.

Stanarka obližnje kuće sedela je u dvorištu s dvogodišnjim unučetom.
– Odjednom se začula strašna eksplozija koja nas je odbacila i svi smo popadali na zemlju. U prvom trenutku pomislili smo da je eksplodirao plin. Sklonili smo dete koje je vrištalo i istrčali na ulicu da bismo videli šta se dogodilo – kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da se u tom trenutku na ulici već nalazilo dvadesetak ljudi.
– Okupili su se oko automobila da vide da li je čovek živ, da mu pomognu. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć – kaže naša sagovornica i dodaje da je Hitna pomoć brzo stigla, ali da vozaču raznetog automobila nije bilo spasa.

– Strašno smo uplašeni. Na ulici je bilo prolaznika, mogao je neko nedužan da nastrada – rekla nam je komšinica.

Ona ističe da nije poznavala Jelinovića.
– Automobil je tu često bio parkiran, ali vlasnika nisam poznavala. Nisam znala ni da živi u blizini – kaže stanarka Bežanijske kose.

Na mestu eksplozije su se okupili prijatelji Dragana Jelinovića, a među njima je bio i njegov sin. Međutim, nisu želeli da daju izjave. Inače, Jelinović je poznat kao vlasnik kluba „Kabare rouz“, nakon čijeg je zatvaranja njegov sin u istom prostoru držao klub „Rič“.

Vladimir Karan (46), policiji poznat po dilovanju droge, teško je povređen 10. juna u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 na Banovom brdu. Osim vozača, lakše povrede zadobila su i dva prolaznika. Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod vozačevog sedišta, a od jačine detonacije Karan je izleteo kroz šoferšajbnu. Automobil buktinja nastavio je da se kreće i zakucao se u kombi i parkirani automobil. Policija i dalje traga za napadačima.

Dragan Jelinović je osuđen u septembru 2010. u Kelnu na devet godina zatvora zbog ubistva profesionalnog boksera Ervina B. (31) 9. maja 1992. u kafiću „Žurnal“ u tom gradu. Jelinović je naočigled brojnih gostiju ispalio šest hitaca u boksera, navodno iz osvete što mu je preoteo prostitutku, plavokosu Mađaricu. Posle zločina priznao je ubistvo, a potom pobegao u Srbiju. Uhapšen je u maju 2009. na Pavlovića mostu kod Bijeljine, a potom izručen u Nemačku. Na suđenju je tvrdio da je boksera ubio u samoodbrani i negirao je da ima bilo kakve veze s prostitucijom. Olakšavajuća okolnost koja je uticala na određivanje visine kazne jeste to što je Jelinović imućan i situiran, naveo je tada sud u Nemačkoj.

KOMENTARI POZNATIH

Jasmina Milenković Jami: Bio je korektan

Ne znam šta bih rekla, on je mene poznavao još kao klinku, prema me ni je bio stvarno krajnje korektan.

Danijela Vranić: Izgubila sam prijatelja

Prijatelj mi je preneo tužnu vest. Nedostajaće mi njegove šale. Nažalost, izgubila sam velikog prijatelja.

Amel Ćeman Ćemo Bio je veliki čovek

Ne mogu da verujem da su ga ubili. On je bio veliki čovek, uvek bi me lepo dočekao kad sam nastupao kod njega.

Mira Škorić: Nema sam

Brat moj Dragan Jelinović Jelke, ostala sam nema… Šok i tuga.

Jelinović je, kako saznajemo, pozajmljivao novac, a policija je nakon zločina pronašla njegovu svesku sa spiskom od oko 30 dužnika. Ipak, istraga ide i u drugim pravcima.

– U svesci su pored imena dužnika navedeni i iznosi koje je trebalo da vrate. Dugovi se kreću od 1.000 pa čak do 40.000 evra. Svi ti ljudi, među kojima ima i poznatih pevača, daće izjavu u policiji. Ne čudi što na spisku ima pevača jer se zna da je ubijeni imao brojna poznanstva s ličnostima sa estrade. Ipak, tek treba da se utvrdi jasna veza između atentata i neke od osoba sa spiska – kaže izvor iz istrage

elinović je navodno bio vlasnik objekta na ušću u kojem radi klub „Džimis“. Interesantno je to što je Velibor Dunjić, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ubijen ispred tog splava, a nakon eksplozije na Bežanijskoj kosi na uviđaju su bili i mladići obučeni u majice s Dunjićevim likom.

Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner DB, kaže da motivi likvidacija bombom mogu da budu poslovi s drogom, neplaćanje reketa, ali i osveta.

– Svako od njih ima neki greh iz prošlosti ili se ranije nekome zamerio, što može da bude motiv ubistva. Ono što kriminalci iz Srbije, Crne Gore i RS zakuvaju preko zime rešavaju leti u Beogradu. Ova dva slučaja neće biti usamljena tokom leta – kaže Spasić.

On dodaje da nijedan slučaj likvidacije auto-bombom nije rasvetljen jer je teško ući u trag ljudima koji prave eksplozivnu napravu.

Božidar Spasić kaže da likvidacija auto-bombom naručioca košta od 20.000 do 50.000 evra.
– Naručioci uglavnom angažuju bivše pripadnike vojske ili policije, kojima je zadatak da naprave bombu. Oni, međutim, nikad ne postavljaju bombu ispod vozila, već to rade drugi obučeni ljudi. Neophodna im je logistička podrška kako bi pratili žrtvu i iskoristili najpogodniju priliku da se eksplozivna naprava postavi – kaže Spasić

politika-ekspres.net

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *