Home / Linkovi / PREŽIVIO POGUBLJENJE: Sjeo na stolicu za izvršenje smrtne kazne, a onda se dogodila šokantna stvar! Injekcija je..

PREŽIVIO POGUBLJENJE: Sjeo na stolicu za izvršenje smrtne kazne, a onda se dogodila šokantna stvar! Injekcija je..

Dojl Li Ham (61), zatvorenik iz Alabame “preživeo” je izvršenje smrtne kazne. Međutim, njegov advokat kaže da je Ham pretrpeo jaku bol dok su bezuspešno pokušavali da mu pronađu venu u koju bi uveli smrtonosnu injekciju.

Tvrdi da su njegovog klijenta bezuspešno ubadali u prepone, zglobove i u donji deo noge. Hamu je zato pogubljenje odloženo.

Ham se borio s limfomom, a trebalo je da bude pogubljen u četvrtak zbog ubistva Patrika Kuningema 1987. godine. Pogubljenje je prekinuto u 23.30 sati jer je zaključeno da ne mogu da mu nađu venu i da pogubljenje neće moći da bude izvršeno pre roka koji je bio do ponoći.

“Oni su bili kao mesari, moj klijent je trpeo strašnu bol”, tvrdi Hamov advokat Bernard Harkourt.

Ham je osuđen pre 31 godinu jer je tokom oružane pljačke ubio Patrika Kuningema koji je radio noćnu smenu u motelu. Ham je sve priznao policiji pošto su dva njegova pomagača svedočila protiv njega u zamenu za manju kaznu. Harkourt je posle odloženog pogubljenja objavio fotografiju s Liovim bratom.

Dženifer Elis, američka advokatica je objasnila kako postoji mogućnost da se zatvorenik opet pogubi, ako preživi prvo pogubljenje.

“Država će tražiti pravo da opet sprovede pogubljenje, a advokat će tvrditi da bi to bilo okrutno i neobično. Sve to može da završi na vrhovnom sudu koji onda odlučuje. Bez obzira na odluku suda, osoba ne može biti oslobođena. Ako sud odluči da sme da živi, smrtna kazna se preinači u doživotnu kaznu zatvora”, kaže Elis.

izvori: Kurir.rs/ The Sun

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *