Home / Linkovi / U BiH sutra veoma neobičan meteorološki fenomen, važno upozorenje za građane!

U BiH sutra veoma neobičan meteorološki fenomen, važno upozorenje za građane!

Na osnovu informacija koje su dobili od Federalnog meteorološkog zavoda i Federalne Uprave civilne zaštite, Uprava Civilne zaštite Kantona 10 oglasila se priopćenjem za javnost u kojem obavještava građane da se od danas, na prostoru Kantona 10 očekuju znatne promjene vremenskih uvjeta.

Kako je navedeno u priopćenju, na području Kantona 10 pale su veće količine snježnih oborina u prosjeku od 20 do 80 cm, a očekuje se i prodor polarnog zraka praćen jakim sjevernim vjetrovima s padom temperature do -20° C. Moguća je i pojava snježnih vijavica i zapuha na prometnicama, saopćeno je.

Iz Uprave civilne zaštite stoga upozoravaju sve građane da na put ne kreću bez naročite potrebe, kao i bez potpune zimske opreme.

Također, upozoravaju na opasnost koju mogu prouzročiti divlji konji na magistralnoj prometnici Livno-Šujica, prenosi Fena.

Zbog najavljenog pada temperature do -20° C potrebno je, kako se navodi, zaštiti vodomjerne šahte kako ne bi došlo do smrzavanja i većih materijalnih šteta.

Također, Stožer civilne zaštite i Služba za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad objavili su upute građanima nakon najavljenih vremenskih nepogoda. Upute se odnose na reagiranje građana na postupak pri jakoj zimi i niskim temperaturama kao i u slučaju snijega i poledice.

Izvor: bhdijaspora.net

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *