Home / Linkovi / Majka je umrla, a lekari su bebu spasili carskim rezom: Dok su izlazili iz sale, bacili su pogled na ženu i VIDELI ČUDO

Majka je umrla, a lekari su bebu spasili carskim rezom: Dok su izlazili iz sale, bacili su pogled na ženu i VIDELI ČUDO

Kao i svakog jutra, i tog je krenula na posao. Ni slutila nije šta će joj se tamo dogoditi.

Erika Nigreli (32), nastavnica engleskog jezika iz Teksasa, bila je u 36. nedelji trudnoće koja je prolazila školski dobro, kada se desila stvar zbog koje je ona postala predmet novinskih tekstova širom planete.

Erika je, kao i svakog jutra, ušla u učionicu. Trebalo je da održi čas, međutim, odjednom je osetila nesvesticu. Pridržala se za sto i u tom trenutku se i onesvestila.

Njene kolege, uključujući i školsku medicinsku sestru, kao i nastavnik fizičkog, odmah su uskočili u pokušajima da joj spasu život. Posle pokušaja ručnog oživljavanja, pokušali su i sa defibrilatorom. Za to vreme, učenici su izleteli iz škole, dozivajući pomoć. Najtan Nigreli, Erikin suprug, koji takođe radi kao nastavnik u istoj školi, čuo je gužvu i utrčao u učinicu.

U tim trenucima stigla je i hitna pomoć. Eriku su prevezli do bolnice, ali njeno srce više nije kucalo. Lekari su carskim rezom tri nedelje ranije izvadili bebu, devojčicu po imenu Elajna. Bili su uvereni da je u pitanju post-mortem porođaj.

Taman kada su se spremili da izađu iz sale, hirurzi su još jednom pogledali Eriku i primetili da je srce počelo da joj kuca.

Erika je provela par nedelja na intenzivnoj nezi, od čega pet dana u medicinski izazvanoj komi. I beba je bila na intenzivnoj nezi, ali u drugoj bolnici.

Tek sa tri meseca mala Elajna konačno je mogla da bude skinuta sa aparata za disanje. Tada je bila teška četiri kilograma.

A Erika, ispostavilo se, pati od hipertrofične kardiomiopatije, oboljenja srčanog mišića koji je veliki uzročnih iznenadnih srčanih udara kod mladih i aktivnih sportista.

– U devet od deset slučajeva, ljudi umru od tog inicijalnog srčanog udara, tako mi je rečeno. Ja sam bila tempirana bomba, desilo bi mi se svakako, samo je slučajnost što mi se desilo dok sam bila trudna – kaže Erika.

Na svu sreću, obe su dobro, a Elajna je sada u sigurnim rukama mame, ali i starije sestrice.

Izvor: Zenablic

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *