Home / Linkovi / LEŽAO ŠEST GODINA NEVIN U CZ: Bio sam student završne godine arhitekture, planirao sam da upišem doktorske studije na Sorboni. Sad mi je život uništen

LEŽAO ŠEST GODINA NEVIN U CZ: Bio sam student završne godine arhitekture, planirao sam da upišem doktorske studije na Sorboni. Sad mi je život uništen

Ležao nevin u CZ posle šest godina u pritvoru konačno sam na slobodi, ali mi ni 100 presuda ne može pomoći, kaže Rašić, koji je bio neosnovano optužen za odsecanje glave Tariću.

Oslobođen sam pred sudom, ali pred javnosti ne. Ni 100 oslobađajućih presuda, naslovnih strana, ni bilborda neće mi doneti satisfakciju. Koliko god jak bio i imao gde da se vratim, život mi je uništen i zauvek ću ostati glavoseča, kaže za Kurir Miloš Rašić (31), koji je pred Apelacionim sudom oslobođen krivice za svirepo ubistvo Smaila Tarića, dok je Velibor Bakić dobio 15 godina za ovaj zločin.

Miloš Rašić je uhapšen 2008. godine sa svojim poznanikom Veliborom Bakićem posle mafijaške likvidacije Tarića, čija je odsečena glava pronađena u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu. On je u pritvoru proveo šest i po godina.

– Bio sam student završne godine arhitekture, planirao sam da upišem doktorske studije na Sorboni, gde moj brat od tetke predaje. Živeo sam mirnim i normalnim životom – priča Miloš Rašić i naglašava da je u trenutku hapšenja bio stipendista Zavoda za urbanizam.

– Kada sam uhapšen, sedeo sam sa roditeljima u kući. Odjednom su upali pripadnici specijalnih jedinica i uhapsili me – rekao nam je Rašić, koji je pristao na razgovor, ali ne i na fotografisanje.

– Naglasili su da znaju da nisam kriv i da će me pustiti ukoliko optužim Bakića, što nisam mogao da uradim jer nisam znao ko je ubio Tarića. Zato sam i izabrao šest i po godina u pritvoru jer nisam mogao lažno da optužim Velibora – kaže Rašić.

On navodi da su ga u pritvoru Centralnog zatvora posećivali roditelji i nekoliko rođaka.

– Majka mi je dolazila po najvećoj vrućini, po zimi, čak je i ruku polomila. Da mi nije bilo porodice, nikada se ne bih izvukao – kaže Rašić. On ističe da su mu najteže padali medijski napisi.

– Svaki put kada bih u novinama video svoju sliku i ime ispod naslova „glavoseče“ i „monstrumi“, doživljavao sam nervni slom. Život mi je uništen zbog toga – kaže naš sagovornik.

On je od marta na slobodi.

– Ni sam ne mogu da objasnim kako sam se osećao kada je izrečena oslobađajuća presuda. Ubili su sve emocije u meni, ne mogu čak ni da se radujem – priča Miloš Rašić.

Miloš ističe da mu je najviše značila podrška kolega i komšija, koji su pisali peticiju.

– Ti ljudi su branili moju čast i zbog toga mi je najviše drago što sam oslobođen – zaključuje Rašić i dodaje da će tražiti odštetu od države zbog vremena provedenog u pritvoru.

Uverenje suda da je Rašić kupac mačeta zasnovano je na podacima o telefonskoj komunikaciji koje je dostavila policija, bez prethodne odluke sud

Takav način pribavljanja dokaza Ustavni sud je proglasio neustavnim, navedeno je u presudi

Naznačeno je da je problematičan i dokaz da su u Rašićevom stanu nađene patike s prisustvom Tarićevog DNK materijala jer je u njegovom pribavljanju načinjen niz propusta

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra posle anonimne dojave upućene medijima

Policija je sutradan u Karađorđevom parku u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo

Bakić i Rašić uhapšeni posle nekoliko dana

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *