Home / Linkovi / KO OVDE ZARONI, NE VRAĆA SE Pronašli jezero ispod mora, zaledićete se kad vidite prizor!

KO OVDE ZARONI, NE VRAĆA SE Pronašli jezero ispod mora, zaledićete se kad vidite prizor!

Toksična koncentracija elemenata je najverovatnije smrtonosna. U jednom delu Meksičkog zaliva, ispod duboke morske površine, pronađeno je skriveno jezero. – Svako ko pokuša da uđe u njega neizmerno će patiti – rekao je profesor Erik Kordes sa Univerziteta Temple.On je istraživao taj “bazen” koji još naziva i “đakuzijem očaja”, a rezultate je objavio u naučnom časopisu “Oceanography”.

– Ovo jezero je jedna od najneverovatnijih stvari koje možemo pronaći u dubokom moru. Krenete na put prema dnu okeana i gledate u jezero ili reku koja teče, cela scena izgleda kao da je s drugog sveta – rekao je Kordes. Voda u jezeru unutar mora je oko pet puta slanija nego voda koja ga okružuje. Osim toga, sadrži veliku koncentraciju metana i sulfida, pa se stoga ne meša sa vodom okružujućeg mora, piše express.hr.

Za životinje i ljude koji uplivaju u njega (odnosno zarone), toksična koncentracija elemenata je najverovatnije smrtonosna. U takvim uslovima mogu preživeti jedino bakterijski oblici života, crvi i račići. Za naučnike ovo jezero je poput dečijeg igrališta za njihova istraživanja, u kojem mogu istraživati kako određeni organizmi mogu preživeti u tako ekstremnim uslovima.

Izvor: alo.rs

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *