Home / Linkovi / Milioner s 36 godina mlađom ženom Bosankom stigao na Hvar na megajahti! Evo o kome je riječ!

Milioner s 36 godina mlađom ženom Bosankom stigao na Hvar na megajahti! Evo o kome je riječ!

Novozelandski milioner i poznati nautičar Neville Crichton plovi Jadranom na 46 metara dugoj jahti Como u društvu 38-godišnje supruge Nadi Hasandedić i prijatelja. Snimljeni su na Hvaru.

74-godišnji milioner sredinom maja je oženio mlađu manekenku bosanskog porijekla, kćerku legendarnog Mostarca, Mugdima Hasandedića Mugde, koji je davne 1957. otišao u Australiju. Procjenjuje se da je vjenčanje koštalo oko milion dolara, što je gotovo sitnica za 400 miliona teškog Crichtona. Nadi je prije ulaska u brak bila menadžerica u Christian Dioru.

Milioneru je 1978. dijagnosticiran rak grla, a nakon čak 30 operacija doktori su mu rekli da više nikad neće moći govoriti. Ipak, usprkos lošim prognozama, a zahvaljujući eksperimentalnoj operaciji u Indianapolisu, progovorio je nakon što su mu među prvima u svijetu ugradili umjetni larinks.

Novozelandjanski milijunas i poznati nauticar Neville Crichton u drustvu supruge i prijatelja plovi Jadranom na 46 metarskoj jahti Como. 74- godisnji milijunas je sredinom svibnja ozenio 38-godisnju Nadi Hasandedic. Nadi Hasandedic je manekenka bosanskog porijekla, i kcerka legendarnog mostarca, Mugdima Hasandedica Mugde, koji je davne 1957. otisao u Austraiju. Nadi Hasandedic je prije ulaska u brak bila menadzerica u Christian Dioru. Neville Crichtonu je 1978., kad je imao 29 godina dijagnosticiran rak grla. Nakon 30 operacija doktori su mu rekli da vise nikad nece moci govoriti, ali je usprkost tome pomocu ekperimentalne operacije u Indianapolisu, progovorio nakon sto su mu medju prvima u svijetu ugradili umjetni larinks. Te ga od tada prati nadimak Croaky. Bogatstvo je stekao uvozom i prodajom luksuznih automobila, a velika strast su mu autoutrke i jedrenje te je u dva navrata svojim brodom Alfa Romeo pobjedio na cuvenoj regati Sydney to Hobart race.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Bogatstvo je stekao uvozom i prodajom luksuznih automobila, a velika strast su mu automobilske utrke i jedrenje.

“Upoznali smo se preko nekih prijatelja, slučajno na ručku jednog Božića. Nismo mislili da će se između nas dogoditi nešto više od prijateljstva, pogotovo zbog razlike u godinama, ali, eto, dogodilo se, jer sam shvatila da su njegov izgled i godine nebitni“,rekla je Nadi u intervjuu za Avaz.

izvor: (Index.hr)

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *