Home / Linkovi / NESTAO POSLE ŽURKE: Bogatog Bečliju tražili 17 godina, pronašli ga u Italiji na ulici! (VIDEO)

NESTAO POSLE ŽURKE: Bogatog Bečliju tražili 17 godina, pronašli ga u Italiji na ulici! (VIDEO)

Martina Bohdala, sada četrdesetogodišnjak, rodom iz ugledne familije bečkih lekara i trgovaca nekretninama slučajno je pronašao jedan italijanski dizajner

Posle 17 godina nestali Austrijanac Martin Bohdal pronađen je na ulici u Italiji.

Ovom tada 23-ogodišnjem mladiću izgubio se svaki trag posle jedne žurke na jezeru u Koruškoj, sve dok jedan italijanski dizajner nije prijavio da je pronašao Bohdala, i koji živi kao beskućnik u mestu Terlici (Terlizzi), kod Barija.

Martin je rodom iz ugledne familije bečkih lekara i trgovaca nekretninama. On je 7. avgusta 1998, otišao u koruško mondensko letovalište Feldenu na Vrbskom jezeru (Veldem am Wörthersee) na “Žurku u belom” (“Fête Blanche”). Poslednji put Bohdal je viđen oko tri časa posle ponoći. Posle toga mu se izgubio svaki trag i nije se godinama znalo gde se nalazi, da li je mrtav ili živ.

Ispred hotela u kojem je Bohdal odseo ostao je parkiran njegov Porše. Prvo se mislilo da je bio na jednom od čamaca sa pijanim drugarima, i da je pao u jezero i utopio se. Međutim, sva šestorica njegovih prijatelja su negirala da je on te noći bio na ijednoj lađi. Leš nije pronađen, ni uz pomoć specijalnih kamera koje su danima snimale dno jezera. Roditelji su angažovali i privatnog detektiva. Sumnjalo se da je možda otet, ali za to nije bilo baš nikakvih indicija, a pogotovo ne dokaza.

Srećom, slika Martina Bohdala je ostala na internetu, kao lica koje je se traži kao nestalo. Pre dva meseca je Đovani Mele (Giovanni Mele), zaposlen u dizajnerskom studiju Bilancuolo, u svom gradiću Terliciju video beskućnika koji je spavao na klupi. Meštani su mu davali hranu i odeću. Ovaj čovek, koji nije govorio skoro nimalo italijanski, bi jednom rekao da mu je ime Andreas, drugi put da se zove Zoltan. Mele ga je fotografisao, i pomoću programa za pretraživanje datoteka uporedio lice sa snimka sa ljudima koji se traže kao nestali.

Kompjuter je pronašao da je beskućnik u Terliciju veoma sličan nestalom Bečliji Martinu Bohdalu. Mele je bio zapanjen, jer je i ožiljak na nosu beskućnika bio identičan onome na Bohdalovoj fotografiji pre nestanka. Mele je o otkriću obavestio italijansku nacionalnu radio-televiziju (RAI), čija je jedna reporterka stigla u Terlici. Uz pomoć prevodioca su pitali beskućnika da li on Martin Bohdal.

Shvatio je i nasmejao se. Isto je tako reagovao i na pitanje da li poznaje Vrbsko jezero. Od reporterke se oprostio poljupcem u ruku. Navodno je govorio nemački sa bečkim naglaskom. Italijanska policija, će preko DNA testa utvrditi da li je ovaj beskućnik zapravo nestali Bečlija.

Interesantno je da je upravo u martu ove godine Bohdal i službeno proglašen mrtvim. Međutim, ova informacija nije bila službeno poslata iz suda 19. bečkog okruga u Pokrajinsku policijsku upravu Koruške, i tako je Martinova fotografija nije skinuta sa liste nestalih licima za kojima se traga. Da je eliminisana iz datoteke, Mele ne bi uspeo da proveri i otkrije ko je misteriozni beskućnik.

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *