Home / Linkovi / IZRAEL SPREMAN ZA NOVI RAT: Ruska delegacija hitno otišla u Tel Aviv da pokuša da spreči Netanijahua u opasnoj nameri! POGLEDAJTE KOJA JE ZEMLJA NA METI!!

IZRAEL SPREMAN ZA NOVI RAT: Ruska delegacija hitno otišla u Tel Aviv da pokuša da spreči Netanijahua u opasnoj nameri! POGLEDAJTE KOJA JE ZEMLJA NA METI!!

Ruska delegacija doputovala je u Izrael ove nedelje da bi pokušala da spreči izraelski napad na navodne iranske fabrike raketa, koje se nalaze na jugu Libana i Sirije, prenose izraelski mediji pisanje arapskog lista „Ašark al-Avsat“.

Tokom sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi u ponedeljak, izraelski premijer Benjamin Netanijahu ga je navodno obavestio o namerama Izraela da napadne iranske fabrike oružja, kao i mete proiranskog libanskog Hezbolaha u Siriji i Libanu zbog nastavka isporuka oružja toj šiitskoj vojno-političkoj organizaciji.

Nedugo nakon tog sastanka, visoka ruska delegacija stigla je u Izrael radi „pomnog ispitivanja situacije zbog zabrinutosti Izraela za ulogu koju Hezbolah i Iran imaju u Siriji, posebno nakon što je Iran odbio zahtev Rusije da povuče svoje ljude iz južne Sirije“, naveo je arapski list koji se izdaje u Londonu.

– Rekao sam Putinu da, ako naoružavanje ne stane samo, radićemo na tome da ga zaustavimo. U praksi već dejstvujemo – rekao je Netanijahu novinarima, objasnivši da se radi o trenutku kada će se Iran ili učvrstiti na tlu severnog suseda ili će taj proces biti zaustavljen.

On je rekao novinarima i da Damask preti da napadne izraelski međunarodni aerodrom „Ben Gurion“, ako Izrael izvede još jedan vojni udar u Siriji. Kako tvrdi Netanijahu, Izrael je nastojao da se „drži po strani“ u građanskom ratu u toj zemlji, ali su izraelske vazduhoplovne snage više puta napadale konvoje oružja namenjene Hezbolahu, koji se tamo bori na strani snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Takođe, odgovarao je i na prelivanje sukoba preko granice iako se verovalo da su posredi greške, napominje izraelski premijer.

– Mi uvek uzimamo sve elemente u razmatranje – rekao je Netanijahu, pre nego što je optužio Iran da pokušava da naruši stabilnost Bliskog istoka.

– Element koji trenutno pokušava da izmeni status kvo u Siriji i Libanu je jedan – Iran. On aktivno pokušava da preokrene situaciju i pretvori Siriju u vojnu koloniju – zaključio je Netanijahu.

Velika kampanja za pridobijanje javnosti za rat protiv celokupnog šiitskog sveta na Bliskom istoku započeta je u Izraelu početkom godine. njenom sklopu, izraelske službe objavile su i svoja saznanja o broju boraca Hezbolaha i drugih šiitskih organizacija koje ratuju na strani sirijskog predsednika.

(Novosti, Pravda)

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *