Home / Linkovi / Sin Čačanina koji je ustao iz mrtvih: Sve vreme pokušava nešto da nam kaže, od kad se probudio potpuno je promenio lični opis

Sin Čačanina koji je ustao iz mrtvih: Sve vreme pokušava nešto da nam kaže, od kad se probudio potpuno je promenio lični opis

Predrag Gostiljac je u subotu bio u teškom stanju, porodica je mislila da neće dočekati naredni dan, ali je juče izgledao bolje i veruje se da je na putu oporavka. Poljoprivredni penzioner Predrag Gostiljac (75), koji je u četvrtak uveče umro pa oživeo, tri dana nakon vaskrsnuća lagano se oporavlja u bolničkoj postelji. On je pre dva dana bio jako loše, porodica je mislila da neće dočekati naredni dan, ali je, srećom, juče izgledao mnogo bolje i sad svi očekuju da se Predrag potpuno oporavi. Gostiljac, iz Lipnice kod Čačka, je u nedelju iz postelje pokušavao nešto da kaže. – Ne znamo šta Predrag želi da nam kaže, ali za tim ima neverovatnu želju i neprestano pokušava da progovori.

JEDINA FOTOGRAFIJA POSLE “POVRATKA” S ONOG SVETAFOTO: KURIR-(Denis Čeković – Foto: Kurir)

Mimikom i očima nam govori da ima nešto važno da izgovori, ali je njegov govorni aparat oduzet. Bio je mrtav više od jednog sata. Od trenutka kada se ponovo probudio do sada potpuno je promenio lični opis – objašnjava zet Saša i dodaje: – U četvrtak je izgledao dosta dobro. Međutim, onda mu se stanje pogoršalo i u subotu je bio bukvalno iskopneo. Mislili smo da sutrašnji dan neće dočekati, ali ga je sreća pogledala. Danas kada smo išli da ga vidimo, bio je potpuno svestan, orijentisan, pratio nas je pogledom i prepoznao svakog člana porodice. Daleko je bolje, čak je za doručak pojeo i prženicu. Iz Hitne pomoći, odakle su najpre konstatovali Predragovu smrt, a potom od porodice tražili da im vrate smrtovnicu kada su ga zatekli živog, do danas nema komentara. – Očekivali smo da nam se neko od nadležnih u Domu zdravlja obrati, da nam kaže šta se dogodilo, ali niko nije kontaktirao s nama. Kao da se svakoga dana dešava da ljudi čas budu mrtvi, pa ožive.

Naravno, mi za ovo nikoga ne okrivljujemo, niti ćemo zbog ovoga bilo koga goniti – rekao nam je Predragov sin Milan Gostiljac, koji je oca na stolici pored šporeta zatekao sa opuštenim rukama, iskrivljene glave, bez znakova života.U čačanskoj bolnici Gostiljca leče terapijom za dijabetičare, pokušavajući da mu ojačaju vitalne funkcije.
– Sasvim je moguće da je pacijent bio u nekoj vrsti kliničke kome ili smrti, jer takvi slučajevi postoje, ali su, doduše, retki. Naime, ukoliko se tumor u glavi ponovo aktivirao i izvršio određeni pritisak, sasvim je moguće da je telo odreagovalo tako da je kolega na terenu konstatovao smrt. Bez detaljnijeg ispitivanja nezahvalno je bilo šta reći – rekao nam je jedan čačanski lekar, dodajući da se ovaj slučaj može svrstati u medicinski fenomen.


FOTO: KURIR

U čačanskom selu Lipnica još uvek vlada nedoumica u vezi sa smrću i oživljenjem njihovog komšije. – Kada se probudio, ležao je na krevetu pored zapaljene sveće za pokoj duše. Bio je rumen i veseo. Dok smo ga smeštali u sanitet, bio je raspoložen, čak je sa nama i razgovarao. Svi smo ga zapitkivali kako je, a on je odgovarao da je dobro. Govorio je jasno i tečno. Nije mi jasno kako sada ne može da progovori ni reč. I lice mu se promenilo, skoro da ga u bolnici nisam prepoznao – ispričao je Predragov rođak i komšija.

Izvor: kurir.rs

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *