Home / Linkovi / Hitlerova služavka progovorila posle 71 godine ćutanja: Služile su ga 22 devojke, spavao je do dva popodne…(video)

Hitlerova služavka progovorila posle 71 godine ćutanja: Služile su ga 22 devojke, spavao je do dva popodne…(video)

Elizabet Kalamer, Austrijanka koja je radila kao služavka u Hitlerovoj kući u Bavarskoj, prekinula je ćutanje poslije 71 godine i opisala kako je izgledao život na imanju Berghof kada je nacistički diktator bio u kući.

Ova žena, koja danas ima 89 godina, otkriva da je Hitlerova ljubavnica Eva Braun, koju je osoblje pozdravljalo sa “Hajl, moja damo”, vodila domaćinstvo i da je posluga znala da Hitler ima problema sa slezinom, zbog čega je morao da se pridržava stroge dijete.

Hitlera su, međutim, često mučili ponoćni napadi gladi. Poslije razgovora s gostima, koji su trajali do duboko u noć, odlazio je u kuhinju da se sladi “firerovim kolačem”, napravljenim specijalno za njega, kao i raznim drugim poslasticama, i rijetko je ustajao prije dva po podne.

Dobila posao, a nije znala ko će joj biti šef

Elizabet Kalamer je počela da radi u Hitlerovoj kući kod Berhtesgadena 1943. godine, nakon što se javila na oglas u lokalnom listu: “Traži se sluškinja. Lokacija: Berghof na Oberzalcbergu.”

Tada nije znala da će joj poslodavac biti Hitler. Majka ju je molila da ne ide, ali je tinejdžerki nešto govorilo da ne smije da odbije ponudu.
“Kuća je bila puna gostiju i odjednom se pojavio firer”, ispričala je ona. Ubrzo je shvatila da “u njegovom prisustvu ne smije ni da misli, a kamoli da govori”. Osoblju je bilo zabranjeno da priča o njemu iza njegovih leđa, ali njih to nije sprječavalo da to ipak čine.

Od početka je upozorena da bi otkrivanje bilo kakvih detalja o Berghofu za sobom povuklo stroge posljedice. Elizabet je bila jedna od 22 djevojke u službi i često je bila u Hitlerovoj blizini, mada nikada s njim nije razgovarala. Samo su dugogodišnji članovi osoblja smjeli da mu priđu i uđu u njegove privatne prostorije.
Elizabet je radila u vešernici, šila, čistila i kuvala čaj, koji je Hitler volio da pije iz šoljica proizvedenih u fabrici porcelana “Nimfenburg”. Kada je jednom prilikom razbila šoljicu, kažnjena je uskraćivanjem slobodnih dana.

Izobilje dok zemlja gladuje

Uslovi života u Berghofu drastično su se razlikovali od uslova života njemačkog i austrijskog naroda. Dok je Elizabetina porodica jedva uspijevala da se prehrani, djevojke u Berghofu uživale su u svježe cijeđenom soku od jabuke i najkvalitetnijoj hrani.

Elizabet tvrdi da je “Eva Braun je uvijek bila dobra prema meni. Ponašala se kao gospodarica kuće, iako nisu bili vjenčani. Osmislila je naše uniforme, a za Božić mi je poklonila vunu da ištrikam čarape za vojnike na frontu.”

Hitler je navodno bio opsjednut filmom i imao je privatni bioskop u Berghofu. Sluškinje su mogle da gledaju nacističke propagandne filmove u kojima je igrala glumica i pjevačica Marika Rek. “Braunova je bila opčinjena Marikom Rek”, tvdi Elizabet.

Raspoloženje u Berghofu se promijenilo jula 1944. nakon neuspjelog atentata na Hitlera. Elizabet je tu radila skoro do kraja rata, kada su kuću bombardovali saveznici.

Buka.ba

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *