Home / Linkovi / GORE OD CIGARETA: Ovo je glavni razlog rane smrti! Pažnja ovo svi treba da pročitaju!

GORE OD CIGARETA: Ovo je glavni razlog rane smrti! Pažnja ovo svi treba da pročitaju!

Istraživanje je pokazalo da je jedna od šest smrti vezana baš za ovaj problem modernog sveta.Stručnjaci savetuju da na svakih pola sata treba da ustanete i prošetate.

Ukoliko radite u kancelariji, ne krećete se i konstantno ste vezani za stolicu, ovakav način života može da vam udvostruči rizik od rane smrti, čak i kada redovno vežbate, pokazalo je najnovije istraživanje. Ali, ako ustanete od stola svakih pola sata, to drastično umanjuje taj rizik.To su rezultati istraživanja sa univerziteta Kembridž. Njihovi stručnjaci su otkrili kako je jedna od šest smrti vezana za kancelarijske poslove u kojima zaposleni sede od 9 do 17 sati. Glavni uzročnici bili su bolesti srca, moždani udar, rak, dijabetes tipa 2 i demencija.

Takođe, procenjuju da 37 odsto odraslih Britanaca provede manje od pola sata dnevno na nogama.U najnovijem istraživanju tima američkih stručnjaka pokazalo se kako najveći rizik od rane smrti postoji kod onih koji sede i po 90 minuta uzastopno, piše San.

– Sedenje je zaista kao novo pušenje. Trebaju nam kreativni načini da bi povećali redovna razdoblja aktivnosti, a ne samo smanjili vreme provedeno sedeći – objasnila je učesnica studije Monika Saford.

izvor: alo.rs

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *