Home / Astrologija / Mesečni horoskop za decembar 2017: Pred zemljanim znakovima je izuzetno dobar period za ljubav!

Mesečni horoskop za decembar 2017: Pred zemljanim znakovima je izuzetno dobar period za ljubav!

OVAN

 

POSAO: Buran početak meseca odraziće se i u nekoj daljoj budućnosti. Možda će početak meseca biti nezgodan za saradnju ali kako vreme ide moraćete da se stabilizujete, da nađete zajednički jezik sa saradnicima koji nisu sjajni, mada ni vaše strpljenje nije na zavidnom nivou. Retrogradni Merkur koji će obeležiti ovaj decembar biće za sve znake test izdržljivosti, strpljenja ali i zdravog razuma ukoliko ga bude. Dobri aspekti sa Saturnom mogu dati bolje finansije, polako ali sigurno. Izdržite do druge polovine meseca kada se prave bolji aspekti Sunca koji obećavaju bolju karijeru i sam posao.

 

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku moraju da paze na komunikaciju jer će biti posebno nadahnuti da drže predavanja partneru koja nikako nikom ne prijaju. Stalna kritika, nervoza nije dobra u toku ovog meseca jer su Ovnovi posebno razdražljivi a partner ako je u vatrenom znaku onda će situacija biti gora iz dana u dan. Za one koji traže svoju pravu ljubav mogu je potražiti u nekoj drugoj državi. Venera je u Strelcu već od samog starta meseca i inicira partnerstvo iz inostranstva. Pred kraj meseca Venera ulazi u znak Jarac i Ovnovi će tražiti stabilizaciju i verovatno zvanični brak.

 

ZDRAVLJE: Merkur je većinu meseca retrogradan i u devetom polju, znaku Strelac, morate da povedete računa o načinu ishrane jer Strelac i te kako voli da jede i sklon je gojenju, što mnoge Ovnove neće izbeći. Morate biti više fizički aktivni. Posebno morate obratiti pažnju na višak šečera u krvi.

 

BIK

 

POSAO: Plodonosan period za Bikove. Sad je vreme da zaradite, lakše nego što je to bilo tokom leta i jeseni. Morate dobro da uložite da bi vam se vratilo višestruko. Iako ste sposobni da sve sami radite, morate naći pomoć, koliko god da nemate poverenje u saradnike sto odsto, kako god oni moraju da egzistiraju u vašem poslovnom svetu. Zbog retro Merkura uplate vam kasne. Važno je da se ne demorališete već da izdržite taj period do 23. decembra jer posle toga možete imati iznenadni dobitak.

 

LJUBAV: Emotivno bolji period od 9. Decembra kada planeta Mars uđe u znak Škorpije a vaše sedmo polje braka. Biće strasti, privlačnosti, uzbuđenja. Možete popraviti odnos sa partnerom, bolje se razumeti ali i vratiti izgubljeno poverenje. Ako ste sami onda je za vas ipak period pred novu godinu obeležen kao realno dobar jer tu možete naći nekog ko vam odgovara. To je stabilna osoba koja teži tradiciji, porodici ali isto tako je samostalna, radoholik, zna da zaradi što cenite i poštujete. Ovo je realno dobar period za ljubav za sve zemljane znakove.

 

ZDRAVLJE: Decembar počinje sa Mesecom u Biku, samim tim žene će morati da obrate pažnju na zdravlje, posebno hormone, reproduktivni sistem a muški Bikovi mogu imati problem sa donjim delom kičme, bolove u leđima i svakako moraju da se čuvaju hladnoće, nazeba. Lek vam je utopljavanje, takođe topla jela ali bez većih kalorija. Dolazi zima, duga i hladna a kilogrami dolaze još brže.

 

Pravo je vreme da odbacite staro i počnete novo: Šta će se sve desiti kada tranzitna Venera uđe u inkonjunkciju sa Uranom u znaku Ovna
BLIZANCI

 

POSAO: Vaše šesto polje je veoma aktivno samim tim što je Jupiter u toj pziciji, pa ćete imati mogućnosti da se proslavite ili dobijete toliko željeni posao. Dobro bi bilo da ozbiljno shvatite ovaj period jer ćete moći da se dalje aktivirate u novoj godini sa poslovima koji dolaze iz drugih zemalja. Jako je važno da stanete na noge a Mars će vam sigurno pomoći svojim ulaskom u Škorpiju i dati vam snagu da radite danonoćno ali i da postanete autoritet. Blizanci imaju priliku za dobre poslove koji su povezani sa mašinama, izgradnjom, medicinom, bankama, nekim novim sistemima komunikacije , obezbeđenja. Mnogi od vas se prirodno bave uslugama, pa potražite pomoć jer nećete moći sami sve da postignete.

 

LJUBAV: Vaš vladar Merkur će dobar deo meseca biti retrogradan, pa morate povesti računa o tome kako komunicirate sa voljenom osobom. Vi ste ili rečiti ili ste totalno nezainteresovani. Ovde se traži podrška obostrana a Blizanci su često sebični pa će morati ovog puta popustiti, poslušati drugu strana koji ih voli i traži pažnju. Ako ste usamljeni period od treće nedelje u mesecu je zanimljiva pa sve do kraja meseca jer možete upoznati osobu koja je zanimljiva za vaše ljubavne standarde.

 

ZDRAVLJE: Čuvajte grlo, pluća, tipično za Blizance ali možete imati i problem sa venama. Nervoza vam je uvek prepreka a nju lečite sportom, fizičkim vežbama jer će vam i Mars u polju zdravlja dati više energije i regeneracije.

 

Venera 1. decembra ulazi u znak Strelca: Pred nama je period strasti bez granica, ali i naglih raskida

RAK

 

POSAO: Iako će Merkur biti retro kroz vaše polje posla to nije razlog da se demorališete i ostanete bez entuzijazma ili ideja. Rak uvek nađe rešenje i možete biti u prednosti nad drugima jer ćete sigurno dobiti šansu da radite u nekoj velikoj firmi koja može da vam pruži sigurnost a pre svega zanimljiv posao od koga zarađujete najbolje moguće. Bavite se javnim poslom, novinama, tv, muzikom, pozorištem, tu je izvor zarade. Posebno je značajan rad sa decom. Novac morate da čuvate u drugoj i trećoj nedelji meseca jer postoji mogućnost da se uvučete u dugove. Ne pretrujte u ulaganja za koje niste sto odsto sigurni da ćete uspeti. Za vas su važne nekretnine, kao i uvek, možete imati uspeha posle 20. Decembra u tom poslu.

 

LJUBAV: Kraj decembra tačnije 19. u mesecu je važan za Rakove jer vam Saturn ulazi u sedmo polje braka. Naredne dve i po godine imaćete test koliko je taj brak ili veza postojana, koliko možete da verujete pre svega jedni drugima, koliko verujete u sve što ste do sad zajedno stvarali. Saturn donosi i dodatnu odgovornost kroz brak, kroz zakon, saradnju sa drugima. Oni koji su imali pre problem u braku, to će biti period rastanka ili nekog fizičkog odvajanja. Rak koji traži novu ljubav sigurno će je naći na radnom mestu, u nekoj jakoj državnoj instituciji, muzeju, pozorištu ili u starom delu grada.

 

ZDRAVLJE: Vi ste neko ko mora da vodi računa o težini, o fizičkoj kondiciji, posebno morate da pazite na način ishrane, ali ovaj mesec je upozorenje Rakovima na povrede, ozlede, padove, posebno posle kiše, snega, tu ste osetljivi i lako padate.

 

LAV

 

POSAO: Dobar period za ovaj znak. Venera planeta lepote i šarma ulazi u znak Strelac i pojačava polje kreativnosti ovom znaku, samim tim daje nadahnutost i elan da Lav nešto pokrene i uradi. Lav voli da se zanese ali povedite računa oko sredine meseca kada možete biti iznenada prevareni od strane jednog saradnika koji nema kontrolu. Bilo bi dobro da se usmerite na poslove koji povezuju mlade ljude širom sveta, edukaciji za bolju budućnost. Lav koji je povezan sa umetnošću i te kako će imati posla da će morati da angažuje mnogo saradnika čak i prijatelje. Retro Merkur koji će i vas obeležiti je važan da pazite na komunikaciju sa saradnicima, sa osobama iz bliže okoline koji traže podršku.

 

LJUBAV: Decembar je buran mesec, pun izazova, partnerski odnosi su vam važni jer ste sada zavodljivi zbog ulaska Venere u vaše polje ljubavi. Ponekad ste previše nadmeni i mislite da možete sve da kontrolišete ali nije tako. Znajte da ćete biti pod pritiskom partnera. Lav koji traži ljubav onda je na pravom mestu a to su žurke, zabave, rođendani ali i putovanja u inostranstvo. Osoba koja je neobična, živi neki svoj život, oslobođena predrasuda privući će vaše interesovanje. Dobar mesec za nove, interesantne ljubavi.

 

ZDRAVLJE: Vi ste hedonista i očekuje se realno da ćete pomalo preterati u alkoholu, hrani, pa i nekoj fizičkoj neaktivnosti, lenjstvovanju. Zbog toga povedite računa posebno od druge polovine meseca kada će zdravlje biti osetljivije.

 

Naporni, ponekad i zli: Ovi horoskopski znaci mogu da vas dovedu do ludila
DEVICA

 

POSAO: Merkur vaš vladar je retrogradan i baš će tranzitirati poljem posla i zdravlja. Verovatno ste imali dosta problema u predhodnom mesecu i niste uspeli da završite. Sada je vreme da se ponovo vratite na iste zadatke i morate to da finiširate jer u suprotnom od nove godine možete imati velika otežanja u ovoj oblasti. Bolju saradnju sa klijentima i saradnicima imate od 25 decembra kada Venera uđe u znak Jarac i tu se stvore bolji aspekti za rad i saradnju ali i zaradu. Bilo bi dobro da obnovite kontakte sa osobom koje su vezane za medije, komunikacije svih oblika a Device koje se bave medicinom biće pred kraj godine unapređene. Iznenadna zarada poslednjih dana u godini.

 

LJUBAV: Bićete raspoloženi samo ako imate dobar posao koji vam pruža stabilnost. Retro Merkur nikom ne da mira a posebno vlasnicima znaka. Sklonost burnim svađama , rečima koje se ne biraju. Device moraju da vode računa kako se ophode prema partneru, bar dok traje retro tranzit. Device koje su same mogu biti iznenađene pozivom bivše ljubavi ili osobe koja im se sviđe duži period. Ponekad se osamite ali ljubav ipak potražite među ljudima, manjem društvu, lokalu, kafiću, šetalištu.

 

ZDRAVLJE: Imunitet vam je slab. Kašalj, grlo osetljivo, hladnoća nisu prijatelji ovog znaka, posebno ako dugo radite, ne spavate dovoljno onda će vam i vid stradati. Kad prođe retro Merkur sunce ulazi u vaš život.

 

VAGA

 

POSAO: Vi ste ambiciozni kada dođe decembar jer volite da radite i niste neko ko zabušava kada su interesi lični i interesi firme u pitanju. Zbog kvadrata Neptuna i Venere vašeg vladara možete biti blokirani i stalno kasniti na posao, sklonost prebacivanju važnih obaveza i zadataka na druge. Ono što je važno jeste da se organizujete bolje ali ipak tražite kao i u ljubavi partnera. Saradnja sa Strelcem , Ovnom, Lavom je jedna od boljih i oni će vam pomoći u svemu, posebno u izboru dobrih ideja, organizacije rada, radnika i na kraju zarada se ostvaruje. Retro Merkur na vas deluje više kao otežanje u komunikaciji sa drugima ali Vaga je prirodno šarmantna pa će se nekako taj aspekat ublažiti. Neke Vage očekuje nova ponuda, novo radno mesto.

 

LJUBAV: Pomalo svađe na početku meseca sa partnerom biće opisane u ovom periodu. To će vas prilično uznemiriti i rastužiti. Popravite vezu ili brak planiranjem putovanja na neku lepu destinaciju, toplu, sunčanu ili se odlučite za malo planinsko mesto koje je već puno snega, da uz romantične večeri pružite jedan drugom pravu emociju. Vage koje su slobodne očekuje upravo ta sloboda. Dobro se osećaju u toj koži. Idealna veza može biti sa znakovima vatre i vazduha, mada nije neobično ako vas pred kraj godine zaintrigira i jedan zanimljiv Jarac.

 

ZDRAVLJE: Čuvajte kukove, kosti, kožu koja će biti posebno osetljiva tokom decembra. Unostite što više tečnosti ili čajeva, posebno brusnica i aronija leče vaše boljke.

 

ŠKORPIJA

 

POSAO: Ulazak Marsa u vaše sazvežđe daće puno snage, ambicije, organizacije ovom znaku koji je veoma sklon velikim projektima. To će vam se i desiti pred kraj meseca kada Saturn uđe u Jarac i počne da formira dobre aspekte u odnosu na Sunce Škorpije. U nekom međuvremenu morate da ,,prebolite” retrogradni Merkur koji pravi problem oko novca, uplata, isplata, novih dogovora. Sarađujte sa Rakom ili Strelcem. Strelac može da vam otvori put u inostranstvo dok će Rak biti neko ko vam otvara intuiciju iako je imate i vi na pretek, neko ko će mirnije i staloženije dati predloge i podržati celokupan rad.

 

LJUBAV: Slobodni Škorpijoni imaju aspekte za izlaz i provod. Venera u Strelcu će vas pokrenuti a Mars u vašem sazvežđu dati jaku energiju, libido, interesovanje za ljubavni život. Ako ste u okruženju Vage, Ovan, Bik moraćete više energije da uložite na udvaranje. Ovo su sve osetljive i vrlo zahtevne osobe. Neće vam biti lako ali vi volite izazove. Pred kraj meseca očekujte iskren susret sa puno emocija sa jednom Devicom ili Ribama.

 

ZDRAVLJE: Dosta vremena treba da se pokrenete na pregled kod lekara kada se stvori problem. Ovaj mesec donosi problem sa žlezdama. Škorpije koje pate od bubrega, visokog krvnog pritiska moraju da kontrolišu redovnije svoje zdravlje. Stanje ćete verovatno popraviti manjim radom, stresom, fizičkim vežbama i ishranom.

STRELAC

 

POSAO: Iako je većinom retro Merkur tokom meseca, dobar je mesec za novac i pokretanje posla. Saradnja sa Jarcem, Ovnom ili Vodolijom može doneti uvećanje budžeta. Posebno ako se budete aktivirali na polju komunikacija. Druge nedelje meseca možete očekivati poboljšanje na polju finansija. Oni koji se bave turizmom neka obrate pažnju na papire u trećoj nedelji meseca. Menadžeri u ovom znaku mogu i tekako da naprave dobar posao i zarade veliki novac. Strelčevi koji rade ili planiraju odlazak u inostranstvo bolje je da stanu bar do 25 u mesecu, posle toga mogu da očekuju bolje aspekte i putovanje.

 

LJUBAV: Venera je u vašem znaku pa se kaže ljubav je u vazduhu. Tu ste sada bar koliko toliko zaštićeni, možete da računate na lep period posebno ako ste slobodni i tražite sebi idealnu ljubav. Kreći te se više u društvu ljudi koji su putnici, avanturisti ili istraživači, tu ćete naići na osobu koja vam odgovara. Ukoliko ste u braku onda na vas utiče retro Merkur koji vas opominje na sve što se dogodilo u prošlosti i na zadatke koje niste rešili vezano za brak. Sada je vreme da se stabilizujete. Kraj godine je dobar za put, zajedničke planove u novoj godini.

 

ZDRAVLJE: Morate da poboljšate cirkulaciju. Krećite se iako je hladno, kišovito ili snežno, vi morate da pojačate svoj imunosistem. Spa centri su idealni za ovaj znak.

 

Na samom kraju 2017. godine velike promene donosi Venera u Strelcu: To što čujete – to je glas ljubavi

 

JARAC

 

POSAO: Ovo je negde period gde Jarčevi ulaze u prelazno doba. Retro Merkur će vas uznemiriti, dati nejasnoće u komunikaciji sa saradnicima, poslovnim partnerima. Naravno da morate pokazati stabilnost i pokrenuti se na najbolji način. Ulaskom Venere u Strelac imaćete više šanse da sarađujete sa ljudima ,,otvorenog uma”, gde morate iskoristiti tu saradnju. Mars u Škorpiju ulazi 9. Decembra pa će i vama dati snagu, moć volje, veće samopouzdanje da se otisnete u nove projekte ili stvarate plan za novu godinu. Novac vam je otežan tokom prve polovine meseca, dok ćete imati iznenadni dobitak, baš onda kad se najmanje nadate. Saradnja sa Škorpijom može da donese velike planove, projekte ali i uvećan budžet. Osobe iz znaka Vodolija ili Ribe mogu pružiti posao ili saradnju poput kreativnog rada u okviru psihologije, alternativnih znanja, parapsihologije.

 

LJUBAV: Da li ćete uću u vezu ili ne to samo zavisi od vas. Teško vas je osvojiti a još teže zadržati. Strelac vam je neko sa kim možete biti vrlo srećni ili bar zadovoljni. Sa Bikom imate strast koja će trajati kratko, dok ćete sa Devicom imati razmenjivanje misli, reči ali i ono što je teško i vama i njoj a to su emocije. Ako ste u braku ili vezi razumećete jedni druge.

 

ZDRAVLJE: Moraćete da obratite pažnju na višak masti u organizmu, posebno na jetru koja je osetljiva. Problem varenja, nadimanja stomaka se može rešiti manjim večernjim obrocima. Uglavnom zdravlje je dosta stabilno.

 

VODOLIJA

 

POSAO: Decembar je mesec koji donesi susrete i sastanke za dalji plan u radu. Važno je da imate vaš sistem rada i da ste okrenuti svojim idejama. Imaćete u jednom trenutku mnogo ponuda, možda se nećete moći odlučiti kojim putem da idete ali u tome vas sprečava retro Merkur koji se nalazi u polju prijetelja i saradnicima iz inostranstva. Sačekajte da se taj aspekat završi i brže ćete postići cilj od drugih. Mars u vašem desetom polju od 9. decembra daće rešenja ali i dobru zaradu, pa čak i brzu zaradu tamo gde niste očekivali. Imate pojačanu intuiciju kada su planovi u pitanju, verovatno ćete savetovati i druge ali ipak najbolje zadržite za sebe. Dolazi vreme rada, velikih organizacija poslova, saradnje sa inostranstvom.

 

LJUBAV: Prava priroda Vodolije ide ka samoći. Često ste umorni od drugih, posebno od osoba koje su posesivne. Ali imate iznenadni susret u jednom društvu na samom početku meseca. Osoba će vas sigurno oduševiti i rođena je u znaku Strelac. Možda se odvažite pa negde otputujete. Strelac bi bio idealan u ovom trenutku jer vas opušta od svih vaših opterećenja koja imate tokom dana. Oni koji su u braku mogu biti puni razumevanja za napor koji ulažete da uspete u zajedničkom životu ali ipak pazite na taj retrogradni Merkur koji više pravi nesporazum nego istinsku svađu.

 

ZDRAVLJE: Morate da se bavite duhovnim vežbama. Psihofizička relaksacija je nešto što vam je potrebno kao imperativ. Ne zapostavljajte odlazak na kontrolu kod specialiste, ultra zvuk, poseta stomatologu ili ginekologu.

 

RIBE

 

POSAO: Odličan mesec koji daje velike šanse Ribama da budu uspešne svim idejama , namerama. Rad na polju intelekta, trgovine, putovanja, turizma. Imate snage i ambicije da radite sa više od dvadesetak osoba, saradnika, koji moraju da podrže vaše ideje, planove. Ovo je često aspekt i onih koji menjaju posao, prelaze na bolju poziciju. Čuvajte se retro Merkura ako idete u inostranstvo kako ne biste izgubili ili negde slučajno ostavili dokumenta. Od kraja godine spremajte se za nove projekte koje najverovatnije završavate u narednim mesecima.

 

LJUBAV: Partnerski odnos u braku može biti u nekom trenutku nepodnošljiv zbog ljubomore partnera na vaš posao i preokupiranost istim. Tu ćete morati napraviti rez ili jednostavno razovarati o svemu da ne dođe do raskida zbog trivijalnih stvari. Ako ste slobodni imate dobru energiju sa sa Lavom, Bikom, Ribom ili Škorpijom. Koristite svoj šarm, lepotu, osmeh kako biste dobili ono što želite a ljubav možete naći na poslu, osoba koja dominira, predvodnik ili turistički vodič.

 

ZDRAVLJE: Skloni ste virusima, prehladama. Povedite računa o organima na glavi, posebno su sinusi osetljivi. Ribama prija lagana ishrana, toplija voda za piće, nikako gazirani sokovi ili veštački šećeri.

( ASTR )

O nama cura

Vidi još

Čuvajte se ljubomore ova tri horoskopska znaka!

Ljubomora je osećaj koji je često nerazdvojan od ljubavi, no jednako kao što može uništiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *