Home / Linkovi / (VIDEO, FOTO) TITOVO BLAGO PRONAĐENO U GARAŽI: Duboko pod zemljom otkriven vredan kolekcionarski primerak!

(VIDEO, FOTO) TITOVO BLAGO PRONAĐENO U GARAŽI: Duboko pod zemljom otkriven vredan kolekcionarski primerak!

Daleko od očiju javnosti, duboko pod zemljom, u tamnoj garaži Službe za opšte i zajedničke poslove, u garaži Makedonske televizije ( MTV ) nalazi se jedan od Titovih “mercedesa 600 groser”.

 

Maršal i predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito nikada se nije vozio u njemu.

FOTO: PRINTSCREEN MKD.MK

Novinarska ekipa skopskog portala mkd.mk imala je priliku da zaviri u garažu. Očekivali su da vide stari, zapušteni automobil, koji se više ne upotrebljava. Umesto toga, ugledali su vredan kolekcionarski primerak izuzetno dobro očuvan.

 

“Kada se otvorila garaža i pojavila silueta učinio mi se manji nego što sam očekivao od „Titovog mercedesa.– Kada se pojavila prednja rešetka sa trokrakom zvezdom i poznati vertikalni farovi shvatio sam da se radi o modelu W115, čedo legendarnog dizajnera Pola Braka, ali u ekskluzivnijoj verziji i sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

“Dva maršalova “mercedesa” čuvaju se u Beogradu, jedan u Ljubljani, a jedan se prodaje na aukciji u Londonu za 3 miliona evra, a sada je predamnom još jedan državnički mercedes, besprekorno očuvan u originalnoj formi”, kaže novinar portala mkd.mk.

 

O ovom izuzetno vrednom automobilu proizvedenom 1974. godine, koji je prešao svega 60.000 kilometara, brine se, a kada zatreba i vozi ga Angele Stojanovski.

FOTO: PRINTSCREEN MKD.MK

 

On je otkrio da se u njemu Josip Broz Tito nikada nije vozio, ali se zato on, pogotovo u poslednje vreme koristi za važne goste iz inostranstva i događaje od posebne važnosti.

 

(Kurir.rs/mkd.mk)

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *