Home / Linkovi / (VIDEO) PUBLIKA NEGODOVALA NA PREDSTAVI AUDICIJA: Beograđani došli da se zabave, a Emir im servirao skraćeni govor iz Srebrenice!

(VIDEO) PUBLIKA NEGODOVALA NA PREDSTAVI AUDICIJA: Beograđani došli da se zabave, a Emir im servirao skraćeni govor iz Srebrenice!

Kultna sarajevska predstava “Audicija” u originalnom glumačkom sastavu održana je u sinoć u Sava centru, ali je ostala u seni nezadovoljnih gledalaca koji su bili zgroženi time što je glumac Emir Hadžihafizbegović na sceni održao i politčki govor.

 

Naime, Emir u predstavi glumi smešni lik Bogoljuba Šaulića. Niko nije imao zamerku na Emira kao glumca koji je na neverovatan način od jedne uloge “smešnog Bogoljuba Šaulića” koga tumači u čuvenoj “Audiciji”, ali se Emir u jednom trenutku transformiše u ozbiljnog lika koji izgovara reči iz njegovog manifesta “Bosna, moja jedina domovina”, koji govori na svim političkim skupovima i počastima armije BiH.

 

Isti govor, ali dužu verziju održao je na komemoraciji u Srebrenici, kada je

čak naveo da je “vojnik Nasera Orića” i da je ponosan na svoje učešće u ratu na prostoru BiH.

 

On je tom prilikom rekao da je ovaj bosanski manifest, koji je izveo i na sceni Sava centra, napisao ratne 1993. godine kao pripadnik drugog korpusa BiH.

 

Redakciji Kurira javili su se nezadovoljni gledaoci su ogorčeni što su bili prevareni jer su došli da gledaju skečeve, a Emir je to iskoristio da slušaju njegov politčki manifest za koji kažu da ih je uvredio.

 

Kako navode nezadovoljni gledaoci predstave, tražiće da im se vrati novac koji su dali. Inače, Emir je za transformaciju dobio aplauz jer je odličan glumac, ali mnogi su ovaj njegov govor shvatili kao propagiranje političkih i nacionalističkih uverenja koja nisu došli da slušaju.

Predstava “Audicija” održana u Sava centru je emitovana na dva video bima i tom prilikom je snimana.

 

“Moja jedina domovina zove se Bosna i Hercegovina i drugačije ne može bit. Kroz mene teče bosansko srebro i zlato, njene soli i njen ugalj, njeno željezo i nebrojane druge rude u mome su biću osnova i drugačije ne more bit. Moja jedina domovina je Bosna i Hercegovina, ona je ukrašena pletenicama djevojaka, i šamijama na dragim i mudrim glavama nena, koje u kući svojoj i van nje, nose prefinjenu mudrost života”, samo je deo manifesta koji je Emir recitovao u svom govoru u Srebrenici.

 

Ovo nije prvi put da glumac komentariše političku situaciju u regionu i tom prilikom izaziva burne reakcije u javnosti. U srpskoj javnosti je poznat i po izjavama da se Bosni iz Srbije servira duhovna pornografija, srpske pevačice je nazivao “srbijanskim droljama”, govorio je čak i protiv čuvenog reditelja Emira Kusturice, a Neleta Karajlića nazivao “smradom”.

 

Hadžihafizbegović je možda zato dao sebi slobodu da sinoć pred publikom u Srbiji, u dva minuta izrecituje deo ovog manifesta i naljuti publiku.

 

Večeras igraju predstavu u Novom Sadu, pa je zanimljivo da li će nastaviti da propagira svoj bosanski manifest ili će ispoštovati publiku u Srbiji.

kurir.rs

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *