Home / Linkovi / NA ULICI: Marija iz ‘Žikine dinastije’ otkrila svoju tragičnu priču… bilo je to 1991. godine

NA ULICI: Marija iz ‘Žikine dinastije’ otkrila svoju tragičnu priču… bilo je to 1991. godine

Možda je neki nisu znali po njenom pravom imenu, ali kao Mariju iz ‘Žikine dinastije’ je se sigurno svi sjećaju. Glumica Rialda Kadrić je sredinom sedamdesetih bila na vrhuncu svoje slave, a tada je imala tek 14 godina. Beograd je napustila još 1986. i tri decenije se nije vraćala u Srbiju.

rialda

Film “Lude godine”, kao dio “Žikine dinastije” joj je donijeo ogromnu popularnost, ali mnogi nisu znali kroz šta je kasnije ona prolazila. U emisiji “Balkanskom ulicom”, ispričala je zašto je odlučila da ostane u Londonu.

– Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sjedila sam u stanu u Londonu, gledala vijesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vijest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se cijelom zemljom, riješila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život – prisjetila se Rialda, koja ni nakon toliko godina nije preboljela smrt svoje majke.

Izvor: srbijadanas.com

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *