Home / Pravoslavlje / OVO SU PRVE PETORKE NA SVETU: Država ih ODUZELA od roditelja i stavila u MUZEJ KAO EKSPONAT! Sve su imale TRAGIČNE SUDBINE! (FOTO)

OVO SU PRVE PETORKE NA SVETU: Država ih ODUZELA od roditelja i stavila u MUZEJ KAO EKSPONAT! Sve su imale TRAGIČNE SUDBINE! (FOTO)

Oliv i Elzira su davnog 28. februara 1934. godine dobili pet identičnih devojčica. One su prerano došle na svet, pa su baš zbog toga svi sumnjali da će preživeti. O njihovim tragičnim sudbinama se priča i dan-danas.

One su uskoro postale poznate u svetu kao „čudo od beba“, ali i simbol nade i radosti tokom Velike ekonomske krize. Ivon, Anet, Sesil, Amili i Mari su prve petorke koje su preživele i koje su zabeležene u istoriji. Porodica Dion je bila francuskog porekla, a živela je na farmi u Kanadi.

U to vreme, čak su i blizanci bili nesvakidašnja pojava, a tek za rođenje petorki je postojalo mišljenje da nije uopšte moguće. Vlada je uzela ove devojčice pod svoje i bukvalno ih postavila kao izložbu u muzeju pod nazivom „Kvintlend“ (Zemlja petorki).

Foto: Wikimedia/Public domain

Zvaničnici su koristili izgovor da ovi roditelji već imaju petoro dece i da nemaju uslova da se brinu o njima. Sestre su postale turistička atrakcija, a njihovim roditeljima je bilo zabranjeno da ih posećuju. Kanadska vlada je na njima profitirala tako što je zaradila milione dolara tokom Velike ekonomske krize. Tokom njihovog detinjstva, oko 3 miliona turista je došlo da ih vidi.

Foto: Wikimedia/Public domain

One su zaista bile izložene u muzeju kao eksponati, a rezultat ove surove eksploatacije je bio taj što su sve imale probleme, među kojima su bili alkoholizam, bipolarni poremećaj, razvodi.

Foto: Wikimedia/Public domain

Tri sestre koje su preživele tužile su vladu Kanade za loš uticaj koji je imala na njihove živote, a posle toga su dobile milione. Poslednji podaci o ovim sestrama jesu da su Anet i Sesil živele do decembra 2014. godine.

Foto: Wikimedia/Public domain

Ove žene su imale tragične živote i neke od njih se nikad nisu oporavile od psihičkih trauma koje su stekle dok su živele iza staklenog zida pred milionima.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

(Izvor: Telegraf.rs)

O nama cura

Vidi još

DRAGI MOJI JUGOSLOVENI, SVE STE OVO ZASLUŽILI! Evo koje pismo DRUGA TITA je zapalilo CEO BALKAN!

“Leto je, hoćete na more? Hoćete li svojim parama ili možda na kredit? Čije su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *