Home / Linkovi / Kada se probudila opazila je da su joj noge pokrivene MODRICAMA. Ne možete ni zamisliti šta je razlog!

Kada se probudila opazila je da su joj noge pokrivene MODRICAMA. Ne možete ni zamisliti šta je razlog!

Modrice su se pojavile na njenim nogama preko noći, ujutro je bila užasnuta. Njeni roditelji su je odmah odveli u bolnicu.

Ova bolest se naziva “Purpurafulminans”. To je rijedak sindrom intravaskularne tromboze i hemoragijski infarkt kože koji je progresivan te ga prate vaskularni kolaps i diseminirane intravaskularne koagulacije. To se može klasificirati kao neonatalna, idiopatska ili akutna zaraza.

Djevojčica po imenu Bo i njeni roditelji žive u Engleskoj. Liječnici su otkrili da je razlog ovih modrica vodene kozice koje je dobila djevojčica.

Počela je doživljavati bol dok je hodala i njeni roditelji su znali da nešto nije u redu. Kada su se masnice pojavile na nogama, bili su uplašeni i nisu imali pojma o tome što se dešava.

Nakon što joj je dijagnosticiran purpurafulminans, njeni roditelji su primili još goru vijest, a to je da djevojčica može izgubiti obje noge. Nakon ovog šoka, oni su pokušali sve, od lijekova do plazmi transfuzije.

Na sreću, Bo je bila bolje zahvaljujući brzoj reakciji liječnika i liječenju, nije izgubila noge. Morala je biti u invalidskim kolicima neko vrijeme, ali nakon toga, počela je ponovo normalno da hoda.

megagiga.info

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *