Home / Zabava i zanimljivosti / 10 nezgodnih zagonetki za vežbanje vaših moždanih ćelija!

10 nezgodnih zagonetki za vežbanje vaših moždanih ćelija!

Jeste li zainteresovani za mozgalice? Imamo deset teških zagonetki koje možda predstavljaju izazov za rešavanje. Međutim, odgovori su tako jednostavni da ih čak i dete može rešiti. Bićete iznenađeni koliko su te zagonetke jednostavne, ali ćete se blago zagledati dok pokušavate da zamislite sledeća pitanja koja su navedena u nastavku. Podelite ih sa članovima porodice ili prijateljima i saznajte koliko dugo im je trebalo da saznaju različite odgovore.

1. Prvo zamislite jednocifren ili dvocifren broj. Pomnožite ga za dva, a zatim dodajte 12 rezultatu. Sada podelite ovaj broj sa dva. Poslednje, oduzmite originalni broj koji ste zamislili od trenutnog. Ja već znam rezultate.

2. To je 6, bez obzira na broj na koji ste zamislili.

3. Postoje tri štapića. Da li možete da napravite četiri, bez ikakvog lomlenja?

4. Odgovor je vrlo jednostavan. Samo napravite broj 4 sa njima. Prilično lako, zar ne?

5. Postoji šest čaša u redu. Prve tri su pune vode, a sledeće tri su prazna. Ako pomerite samo jednu čašu, kako biste napravili da stoje naizmenično puna i prazna?

6. Sve što treba da uradite je da sipate vodu iz 2. čaše u 5. čašu.

7. Čovek koji ga je izgradio ne želi ga, čovek koji je ga je kupio, nije mu potreban, čovek kome je potreban, ne zna da mu treba. Šta je to?

8. Odgovor je prilično jednostavan. To je kovčeg. Prvi čovek ga ne želi zato što je živ, a drugi ga ne treba jer je neko drugi umro, a treći ne zna da mu treba zato što je mrtav.

9. Ubica je osuđen na smrt. Mora da bira između tri sobe. Prva je puna besnih požara, druga je puna ubica sa napunjenim oružjem, a treća je puna lavova koji nisu jeli 3 godine. Koja soba je najbezbednija za njega?

10. Treća soba. Lavovi koji nisu jeli tri godine su već odavno mrtvi.

11. Pokušajte sa ovim. Šta je crno kada ga kupite, crveno kada ga koristite, i sivo kada ga odbacite?

12. To je ugalj. Vrlo jednostavan odgovor.

13. Koji će se od ovih četiri spremnika za vodu prvi napuniti? Imajte na umu položaj rezervoara, kao i način na koji su rezervoari povezani jedni sa drugima. Sretno.

14. Odgovor je u stvari nerešen! Prvo, rezervoar broj 3 bi se delimično popunjavao, a onda bi došao do dela kada bio se popunio četvrti kontejner. Kada je četvrti kontejner gotovo pun, počinje da vraća vodu trećem rezervoaru i istovremeno se popunjava. Ovo zavisi od više uslova. Primenjuje se samo ako je pritisak vode isti kada prelazi u svaki rezervoar i u slučaju istog pritiska u slavini. To je zbog zakona Pascalove vaze.

15. Džonijeva majka je imala troje dece. Prvo je nazvala April, a drugo je nazvala Maj. Kako se zvalo treće dete?

16. Možda mislite da bi moglo biti Jun, ali tačan odgovor je Džoni.

17. Vodite trku i prestignete osobu na 2. mestu. Na kome ste vi mestu sada?

18. Vi ste sada drugi. Preuzeli ste mesto te osobe.

19. Ako jedan farmer ima 5 gomila sena u jednom polju i 4 gomila sena u drugom polju, koliko gomila sena bi imao ako bi ih sve kombinovao u polju?

20. Jednu. Ako kombinuje sva svoja sena, svi oni postaju jedna velika gomila sena. Nadam se da ste se zabavljali u rešavanju ovih zagonetki.

Izvor slika: providr.com

O nama cura

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *