Home / Linkovi / NAKON UKRAJINE, ČETNIČKI POKRET SPREMAN IĆI U RAT U ŠPANJOLSKU: ‘Želimo se osvetiti Kataloncima koji su se borili za Hrvatsku’

NAKON UKRAJINE, ČETNIČKI POKRET SPREMAN IĆI U RAT U ŠPANJOLSKU: ‘Želimo se osvetiti Kataloncima koji su se borili za Hrvatsku’

Bivši dragovoljci iz Srbije, ali i još nekoliko zemalja, koji su se borili na strani proruskih separatista u Ukrajini, spremni su otići u rat u Španjolsku.

U njihovoj bazi već je formiran bataljun od 300 dragovoljaca koji su spremni braniti cjelovitost te kraljevine.

Inače, dragovoljci iz Srbije od samog su se početka oružanog sukoba u Ukrajini počeli priključivati snagama pod kontrolom Moskve. Radi se o većinom bivšim pripadnicima paravojnih srpskih operacija u ratovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te na Kosovu.

Prema riječima Zorana Andrejića iz Četničkog pokreta, jedini uvjet za njihov odlazak u Ukrajinu bilo je ratno iskustvo. “U svim ruskim medijima i svuda u Rusiji vlada velika zahvalnost zato što se pojavilo naših 10-15 ljudi”, pohvalio se tada Andrejić.

On i ostatak ljudi iz Četničkog pokreta otvoreno se protive katalonskoj samostalnosti. Kao jedan od razloga navodi se činjenica da su se “katalonski separatisti” borili za neovisnost Hrvatske. U tom se kontekstu spominje i priča o Eduardu Floresu Chicu, čija je majka Katalonka, te se navodi kako je on u istočnoj Slavoniji bio na čelu skupine “Katalonski dragovoljci”. Također, spominju i priču o srpskom monarhu Danilu, koji je prije sedam stoljeća obranio Hilandar od “Katalana”, najokrutnije plaćeničke trupe tog doba.

kronervijesti.info

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *