Home / Astrologija / GODIŠNJI HOROSKOP za 2018. god.: Evo šta će se sve dešavati!

GODIŠNJI HOROSKOP za 2018. god.: Evo šta će se sve dešavati!

Prema kineskom lunarnom horoskopu, godinom vlada, od 16. februara 2018. do 4. februara 2019. godine, Pas. Astrološka predviđana kažu da će se u 2018. godini mnoge stvari dešavati “ispod površine”.U januaru 2018. očekuju nas dva puna mjeseca. Možda ćete biti malo napeti za Novu godinu, jer je tada pun mjesec u Raku.

Odnosi, veze i partnerstva su jako važni i ozbiljni do sredine mjeseca, dok je Venera u Jarcu. Mladi mjesec u Jarcu (16. januar), može donijeti početak novog posla, radnog zadatka, programa ishrane ili vježbanja.Nakon što Sunce uđe u Vodoliju, posvetite se svojim vezama i nastojte ojačati ljubavne spone. Ljubav i kreativnost su naglašeni kad Mars uđe u Strijelca (26. januar).

Najbliži odnosi, savezi ili suparništva su naglašeni sve do 17. februara, dok je Sunce u Vodoliji. Dok je Venera u istom znaku, od njih možete imati koristi. Sunčevo pomračenje u Vodoliji, uvodi vas u period promjena i aktivnosti kad je riječ o partnerstvima i savezima, jačajte ljubavne veze.

Na početku marta, pun mjesec u Djevici baca svjetlo na financije, morate poštovati rokove, platiti račune i biti tačni. Sunce se spaja s Neptunom (4. mart), a vi imate priliku obogatiti svoje intimne aktivnosti kroz maštovitost.

U aprilu su retrogradne planete prioritne. Merkur je retrogradan u prvoj polovini mjeseca, a vi trebate proučiti sve dokumente zbog mogućih grešaka ili propusta. Komunikacije se poboljšavaju nakon što krene u direktni hod sredinom aprila.

Jupiter je retrogradan cijeli mjesec (i kasnije), pa ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi; zauzeti su rješavanjem svojih potreba.

Sredinom maja Mars ulazi u Vodoliju i povećava aktivnosti u vezama i partnerstvima. Dođe li do konflikta u tom tromjesečnom periodu, oslonite se na kompromis kao metodu smirivanja napetosti.

U junu su naglašena partnerstva – potrebno je da pokažete osjetljivost prema osjećajima prijatelja i bližnjih kad donosite odluke koje mogu uticati na njih.

Poslije ulaska Sunca u Lava (22. jul), vaše samopouzdanje se povećava što pogoduje novim ličnim planovima ili projektima.

Vaša strpljivost je u avgustu na ispitu jer je šest planeta retrogradno tog mjeseca. Iskoristite vrijeme za analizu dosadašnjih poteza i odluka te razmotrite svoj položaj i važna pitanja.
Pročitajte također… Mjesečni horoskop za NOVEMBAR

 

Zemljani znakovi, Bik, Djevica i Jarac, zadržaće dosljednost u onome što rade i u ovoj godini.

Ako je vaš znak Bik, vjerovatno ćete morati čuvati svoje resurse i pametno rukovati novcem cijele godine, s obzirom da se Saturn nalazi u vašem sektoru zajedničkih računa i dijeljene imovine do kraja godine, to može smanjiti i partnerove prihode ili porodičnu ušteđevinu.

Dođe li do problema u odnosima, ne donosite nagle odluke, jer biste se brzo mogli predomisliti. Sredinom marta Mars u Jarcu označava period u kojem možete otvoriti nove perspektive kroz učenje, čitanje, putovanje, religiju, kulturne aktivnosti ili interakciju s mudrim ljudima.

Mogući su problemi s porodicom partnera, ljudima iz obrazovanja, strancima i onima iz pravnih djelatnosti. Djevice će najzad osjetiti potrebu za više avanture. Za njih je ovo idealna godina za obrazovanje i karijeru. Moraju čuvati svoje resurse i novac koristiti pametno.

Uvijek se informišite o stanju partnerovih finansija jer Uran prolazi vašim poljem zajedničkih računa, a to može dovesti do nestanka njegovog izvora prihoda ili ga umanjiti. Napredak u poslu u 2018. možete ostvariti između 20.5. i 20.6, dok Sunce u Blizancima podržava vaše napore.

Uspješno završavajte zadatke koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti. Jarčevi će dodatno uživati u romantičnim odnosima, biće opušteniji i sa više prilika za finansijsku dobit.

Nedostaje vam više samopouzdanja i energije u zamislima od kojih prije vremena odustajete. Partner je malo razočaran u vas i vaša veza može doći u ozbiljnu krizu sredinom ljeta. Oni koji su solo imaju izgleda da upoznaju srodnu dušu, najviše u maju ili u avgustu.

Pripadnike vatrenih znakova, Ovnove, Lavove i Strijelce, u 2018. očekuje puno aktivnosti, akcije i brzih okolnosti.

Ovnovima bi to trebala biti povoljnija godina u odnosu na prethodnu, sa više svakodnevne rutine, ali i finansijske sigurnosti.

Savjet je da ipak ne analiziraju previše svoje odnose ili izbjegavaju da ih tretiraju isključivo u smislu koristi.

Oni koji su solo već duže vrijeme mogli bi na proljeće, pogotovo u aprilu da upoznaju osobu svog života koju su toliko dugo čekali da se pojavi.

Lavovi će biti dodatno orijentisani na materijalno, pri čemu ih i očekuju mnoge opcije i perspektive koje bi mogle biti finansijski isplative.

Čuvajte svoje resurse i pazite na novac cijele godine, jer se Pluton nalazi u dugotrajnom boravku u vašem sektoru zaposlenja i zdravlja, a to može uticati na vaše prihode. Važan period za pitanja rada i zajedničkih finansija, a dobro je povezan i s učvršćenjem temelja vaše sigurnosti, očekujte početkom 2018.
Pročitajte također… HOROSKOP OTKRIVA PUT SUDBINE SVAKOG ZNAKA: Evo kako tranzitni Mjesec u vašem znaku i polju predviđa budućnost

Iskoristite povoljne prilike na najbolji način. Ulazak Urana u polje karijere u maju može označavati promjenu u vašem životnom putu.

Novac kroz rad od kuće možete zaraditi između 7. i 30.11, dok Venera boravi u Škorpiji.

Strijelčevima predstoji izazovna godina, u kojoj će pokazati dosta odlučnosti u rješavanju nekih problema koji na to čekaju, a u slučaju pune posvećenosti profesiji stići će i dobar produktivni rezultat.

Na poslu je moguće iznenadno napredovanje, moguće je čak i političko angažovanje.Tokom godine moguća jača virusna infekcija.

Blizanci, Vage i Vodolije, dakle Vazdušni znaci, imaće faze ozbiljnih preispitivanja, posebno veza, jer će smatrati da ih neke od njih opterećuju ili iscrpljuju više nego što treba. Blizanci bi tokom godine trebali da bez većih problema razriješe neke delikatne probleme.

Od kraja januara do sredine marta Mars je u Strijelcu, vašem polju partnerstva, odnosa i veza, što može donijeti napetost u odnosima s bliskim osobama, emocionalne ili poslovne prirode.

Budite pažljivi prema osjećajima osoba koje volite i saradnicima, moguće je da imate potrebe koje su drugačije od bliskih osoba.

Dođe li do sukoba, kompromis može umanjiti tenzije. Ali nemojte dozvoliti da vas iskorištavaju. Napredak u svojoj djelatnosti možete ostvariti u prvom kvartalu godine, dok Sunce u Ribama podupire vaše napore.

Uspješno završite sve poslove koji su vam zadati u tom razdoblju. Vage će imati dodatnih poslovnih opcija i prilika za poboljšanje finansija. U drugom dijelu godine ukazuje se rizična poslovna prilika i može se desiti da ako se odluče za nju, uz malo sreće jako dobro profitiraju.

Ipak, moraju biti veoma oprezne jer jedan pogrešan potez sa sobom može nositi i dosta gubitka. Vodolijama će uspješnija biti druga polovina i kraj 2o18. godine, kada će najzad razriješiti neke ozbiljne dileme i probleme sa kojima su već neko vrijeme suočene. Finansije bi trebalo da se popravljaju kako godina bude odmicala pa iskoristite da i nešto uštedite.

Kada su u pitanju Vodeni znaci, Rak, Škorpija i Ribe, predviđanja Zodijaka za 2018. godinu kažu da će morati da se prilagođavaju različitim situacija i odnosima, uključujući i icidentne, ali uz znatno aktivnije učešće u tim situacijama.
Pročitajte također… Umrla najbogatija žena na svijetu, njena životna priča je nevjerojatna: Naslijedila je kozmetičko carstvo, a milione spiskala na ljubavnika

 

Rakovi će željeti da se suoče sa nekim ozbiljnim dilemama koje već neko vrijeme guraju pod tepih, pri čemu je dobro vrijeme za to u drugoj polovini godine. Novac i potrošačke navike su naročito važne ove godine. Iako vam je situacija na profesionalnom planu i u karijeru podložna promjenama, ako ste zadržali radnu disciplinu i čvrsto radili na svom dugoročnom planu, osjetićete rezultate.

Vodite računa o stanju partnerovih financija, ali nposebno do 11.5. 2018, kad Mars naglašava sektor zajedničkih računa. Takođe, analizirajte svoje dugove, kredite, osiguranje i planove za penziju, bez obzira na godine. Napredak u svojoj djelatnosti možete ostvariti između 20.3. i 18.4, dok Sunce u Ovnu podržava vaše napore. Na emotivnom planu, Od 9.3. Jupiter je retrogradan u zoni ljubavi i tada ćete razmišljati o pravim vrijednostima koje želite ostvariti u tom području.

Zadnjih desetak dana aprila su takođe snažno povezana ova dva polja, a povoljan je i period od 31.5. do 2.6. Škorpije će biti dosta okrenute materijalnom – novim prihodima, građevinskim radovima za šta će imati i odgovarajući novčani priliv. Ipak, naći će vremena i za rekreaciju i malo više romantike!

Početak godine može biti povoljan na poslovnom planu što treba iskoristite toliko koliko god je u vašoj mogućnosti.

Takođe, trudite se da budete na zemlji dok budete postizali te uspjehe i ne dozvolite da vas to ponese, jer već drugi dio godine može biti malo teži i biće potrebna vasa istrajnost i strepljenje da stvari izvedete na pravi put što se posla tiče.

Ribe će imati godinu sa dosta optimizma i realističnijeg odnosa prema životnim problemima, pri čemu će to biti i idealno vrijeme za savršeno intimno povezivanje sa osobom do koje im je stalo. Važno je da tokom ove godine ostanete pozitivni i da zadržite vjeru u sebe i svoje poslovne odluke ma šta vam drugi pričali.

Zima će vam otvoriti jednu novu poslovnu mogućnost koju bi trebalo da pokušate iskoristiti svojom mudrošću.

Izvor: tip.ba

O nama cura

Vidi još

Čuvajte se ljubomore ova tri horoskopska znaka!

Ljubomora je osećaj koji je često nerazdvojan od ljubavi, no jednako kao što može uništiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *