Home / Svijet i dešavanja / Ispovest Ivane Španović: Uskoro ću znati kako je kad si na vrhu

Ispovest Ivane Španović: Uskoro ću znati kako je kad si na vrhu

“Vrlo sam svesna sebe i kako izgledam. Uz titulu najboljih često se bez ikakave potrebe pripisuju i drugi epiteti. Ono do čega mi je uvek i jedino stalo, bilo je da pokažem svoj kvalitet”, rekla je naša najbolje atletičarka u ekskluzivnom intervjuu za Original magazin

Zlatna medalja na nedavnom Evropskom prvenstvu u atletici u Beogradu bila je neka vrsta nagrade za sve ono što je najbolja naša atletičarka Ivana Španović očekivala da postigne prošle godine na Olimpijskim igrama u Riju. Nacija se odavno ponosi njome, ali ima momenata kada je ona sama nezadovoljna čak i kada je cela Srbija presrećna. Za sebe kaže da može još bolje i mi joj verujemo. Ivana Španović otvorila je, kao nikada ranije, dušu za Original i između dva treninga pričala o tome koliko je teško baviti se individualnim sportom, o mentalnoj snazi, o značaju atletike, tome šta govori sebi pred odlučujuće skokove, o uspesima i neuspesima…

“Ja sam vrlo rano otkrila da sam teška individua i da bolje učim na greškama koje sama osetim tokom rada. Samu sebe izazivam psihofizički svakodnevno i tu se krije moja motivacija i želja za konstantnim dokazivanjem i napretkom. Sve uspone i padove koje sam doživela tokom karijere su učinili da budem istrajna kada je teško i da budem zahvalna u momentima uspeha i sreće”, rekla je Ivana odgovarajući na pitanje da se lakše bori sa sobom kad ne mora da se bori protiv svih.

“Snagu sam gradila u doba adolescenije kada su ljudi oko mene očekivali da budem bolja nego što sam u tom trenutku bila. Trebalo je određeno vreme da prođe da shvatim šta je to čemu ja težim i koja je težina i cena svega toga”, ispričala je u ekskluzivnom intervjuu za Original.

“Bilo je momenata kada nisam bila na nivou ni fizički ni mentalno, ali su ta takmičenja bila ključna za moje dalje korake. Nisam dozvolila da me bilo šta poremeti jer je atletika nešto što sam sama odabrala i prihvatila sve izazove”, rekla Ivana Španović.

Jako mlada je postala zvezda, pretilo je u jednom trenutku da će je mediji više pratiti zbog lepote nego zbog rezultata. Da li se uplašila da će mediji od nje napraviti seks simbol i “provući je” kroz tabloide, a da neće imati priliku da pokaže ko je zaista, Ivana je odgovorila:

“Vrlo sam svesna sebe i kako izgledam. Uz titulu najboljih često se bez ikakave potrebe pripisuju i drugi epiteti. Ono do čega mi je uvek i jedino stalo, bilo je da pokažem svoj kvalitet”, rekla je Ivana za Original.

“Novac nijednog trenutka nije bio razlog mog bavljenja sportom, već isključivo ljubav. Zbog te ljubavi ali i sada već, vrhunskih uslova za rad u Srbiji gde sam odabrala da živim, mogu slobodno da kažem da svoje snove ostvarujem”, rekla je komentarišući da je Neverovatno je to da su rezultati preduslov da novac pristiže, a opet, za rezultate je potreban novac.

“Ja još uvek stremim ka vrhu i nije nimalo lako. Kako će biti kada tamo stignem, znaću uskoro”

IZVOR: www.nedeljnik.rs

O nama cura

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *