Home / Pravoslavlje / Немате посао, новац и среће у љубави? Помолите се светитељки ТАЧНО овим речима и десиће се ЧУДО!

Немате посао, новац и среће у љубави? Помолите се светитељки ТАЧНО овим речима и десиће се ЧУДО!

Света Ксенија Петроградска је једна од најпоштованијих светитељки у Русији, а верници је називају још и Брзопомоћница, јер сведоче о чудима које је чинила ако би јој се неко молитвом обратио за помоћ.

Уколико немате посао, новац или среће у љубави, молите се за добро здравље, за оне који се лече од алкохолизма предање каже да бисте морали отићи у цркву и обратити се овом молитвом Светој Ксенији Петроградској и њена милост ће се спустити на вас и она ће услишити молитве.
Блажена мати Ксенијо, прими похвалну песму ову од нас недостојних, сличних не теби, него мужу твом Андреју у свему: разврату, пијанчењу, среброљубљу, немарности према вечном спасењу и неосетљивости на Божија упозорења и благост Његову.
И као што га после смрти ниси осудила и презрела, него знајући какав је подвиг потребан да би се за такву душу молила, подвиг јуродивости узела си и обукавши његово одело себе мртвом назвала а њега живим, да би га бар тако удостојила милости Божије, тако и нас несебично погледај и чуј речи наше, недостојни неба и земље и целе себе потчинивши греху, незаштићени од наших Анђела који одступише од нас, недостојни да на Престо Божији чак и помислимо, ти нас саосећањем испуњена мати Ксенијо са дна очајања подижеш и узданицо наша чиниш да учинимо оно што још можемо, јер чувши од оних, који ти копејку даваху, да се она као благодат њима враћала, одслужисмо овај мали помен теби, од сувишка нашег, желећи да га и са другима поделимо.Даруј нам подвижнице, и помисао на смрт, суд и осуду и страх Божији укорени у нама.Смилуј се, дакле на нас ниште у сваком погледу Свемилостива, молитвама твојим дај нам олакшање терета сагрешења наших и смелости да најпре иштемо отрежњење своје.

Учини, Чудотворко, да и ми слуге непотребне, с леве стране кренемо на десну и да заједно са нашом православном браћом доживимо делић озарености, позваних на Божанску Тајну Вечеру.

Чувши за велику милост твоју, ми ти се нескромни молимо и за све наше пријатеље и за све душе кје се у овом свету изгубише и предадоше себе забораву и поробљењу саблазнима овог света: демонској музици, дрогама и моди, непотребним наукама, лажним учитељима и идеологијама, политици и свакојаким идолима.

Све их као заблуделе, не налазећи им кривицу, потражи и измоли од Доброг Пастира нашег, да тобом вођени и заузимањем Свеблагословене Владичице наше Богородице, осете радост преумљења и новог живота.

И све нас Свемирена, научи твоме подвигу самозаборава и незнања.

Извор: Srbija Danas

O nama cura

Vidi još

DANAS SLAVIMO JEDAN OD NAJTUŽNIJIH PRAZNIKA: Vernici ako ste u nevolji uradite samo ovu jednu stvar

Jedini uslov je da se iskreno pomolite Za Srpsku pravoslavnu crkvu i vernike danas je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *