Home / Svijet i dešavanja / VIŠE NIKO NEĆE SMJETI DIRATI MUSLIMANE: Pogledajte šta je Putin danas poručio muslimanima i svijetu…

VIŠE NIKO NEĆE SMJETI DIRATI MUSLIMANE: Pogledajte šta je Putin danas poručio muslimanima i svijetu…

Predsjednik Vladimir Putin upozorio je ruske umjetnike na “krajnje opasno ponašanje” i pozvao ih da “ne podstiču podjele u društvu” prekoračujući granice slobode govora poput francuskog časopisa “Charlie Hebdo”.

“Uvijek postoji krhka granica između onoga što zovem krajnje opasnim ponašanjem i slobode govora”, rekao je jučer Putin na sastanku Konsultativnog veća za umjetnost i kulturu.

On je naveo primjer francuskog satiričnog časopisa “Sharly Hebdo” koji je poznat po svojim karikaturama poslanika Muhameda i koji je 7. januara 2015. u Parizu bio na meti napada u kojem je ubijeno 12 osoba, među njima i osam članova uredništva lista, prenosi Hina.

“Pitanje je jesu li ti karikaturisti trebali da vrijeđaju muslimanske vjernike? Možda nisu htjeli nikog da uvrijede, ali su to učinili”, istakao je ruski predsjednik.

On je na taj način reagovao na izjavu popularnog glumca Jevgenija Mironova koji se pred njim požalio da konzervativni aktivisti i vlasti vrše sve veći pritisak na umjetničku slobodu izražavanja u Rusiji.

Bportal.ba

O nama cura

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *