Home / Linkovi / NEOBIČNA POSMRTNICA DONNE ARES: MNOGI SU PRIMIJETILI OVAJ (NE)OČEKIVANI DETALJ…

NEOBIČNA POSMRTNICA DONNE ARES: MNOGI SU PRIMIJETILI OVAJ (NE)OČEKIVANI DETALJ…

U 41. godini života sinoć je u Bihaću preminula poznata bh. pjevačica Donna Ares.

Rođena je kao Azra Kolaković 01.01.1977. godine u Bihaću, a uglavnom je nastupala pod umjetničkim aliasom. Njeno srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe za teškom bolešću.

Termin ispraćaja sa ovog svijeta, na gradskom mezarju Humci u Bihaću, je u srijedu u 16 sati, a ispraćaj kreće ispred Kliničke bolnice “Irfan Ljubijankić” u 15:45 h. Mnogi su primijetili da na posmrtnici nema njenog donedavnog supruga Mnoge njene kolege, iako su bile svjesne njene duge i teške bolesti, shrvala je ova vijest, a posebno emotivno su je doživjeli njeni sugrađani, Bišćani.

Među njima je i njen kolega, mladi pjevač Mirza Malkoč. – Bihać je zanijemio. Vijest je potresla sve stanovnike grada na Uni, mada smo bili svjesni njene bolesti. U posljednje vrijeme Donna se povukla u stan roditelja, znala je da ne može pobijediti bolest, a nije htjela nikome da smeta. Bila je velika zvijezda i veliki čovjek – izjavio je Malkoč.

KRITIČNO STANJE. Donna je bila u veoma kritičnom stanju u posljednja tri dana. Dan prije nego što je dospjela u kritično zdravstveno stanje bila je aktivna na Facebooku, gdje je dugo vremena sa ljudima dijelila informacije o svojoj borbi s bolešću.

Nekoliko posljednjih objava na društvenim mrežama zapravo otkrivaju i njeno stanje. Prije nekoliko mjeseci podijelila je potresan status sa jedne terapije na kojoj je bila: “Još uvijek sam dobro!!! Podnošljivo je, iako već osjećam i vidim, uostalom, kako polako blijedim”, napisala je tom prilikom Donna.

Nada je ipak nije napuštala. Jedan težak trenutak u životu mnogi smatraju prekretnicom u borbi. Ipak postavila je prije pet dana još jednu fotogra×ju. Na njoj je pisalo “Voli vas vaša Donna Ares”.

Pokazala je sebe onakvu kakva je bila u najljepšim danima života. Poslije toga više se nije oglasila i otišla… Azra se s rakom borila čak tri puta, a u toj borbi nikada nije posustajala. Donna je sve vrijeme bila puna života i sa svojim pratiteljima dijelila dane borbe, čak je i osnovala fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila.

HALID BEŠLIĆ podsjetio je da je sa Donnom snimio i duet “Sviraj nešto narodno”, koji je, kako je izjavio, izrastao u veliki hit. – Ovo me potreslo, mada smo znali da neće još dugo biti među nama. Bila je veliki borac i umjetnik, žena koja će biti uzor mnogima – izjavio je Bešlić. MUZIKOM se počela baviti još kao dijete.

 

(doznajemo.com)

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *