Home / Zdravlje i ljepota / Ako vam se pojavi ovakva CRVENA TAČKICA na koži, ne ignorišite je jer može da bude OPASNA

Ako vam se pojavi ovakva CRVENA TAČKICA na koži, ne ignorišite je jer može da bude OPASNA

Najveći organ našeg tela jeste koža, koja nas štiti i od spoljnog sveta, ali i od nas samih jer nepogrešivo signalizira kada u našem organizmu nije baš sve kako treba. Ako iznenada primetite zbunjujuću crvenu tačku na svojoj koži, ne brinite, već otkrijte zašto se pojavila i kako da sprečite širenje, piše Telegraf.

Angiom je mali benigni tumor, odnosno benigna vaskularna lezija koja se može javiti ili kao ravna mrlja ili kao kupolasta papula crvene boje, ili u različitim nijansama crvene, prenosi portalu Bright Side.

Postoje dva glavna razloga zašto se pojavljuje:

1. Godine

Mnogi ljudi dobiju angiom posle 30 godine života. Po pravilu, u ovom slučaju izgleda kao mali ispupčeni mladež nalik trešnji i uglavnom se nalazi na telu, rukama i ramenima. Takvi angiomi uzrokovani su jednostavnim starosnim promenama na koži i krvnim sudovima.

2. Zdravstveni problemi ili pogrešan način života

Ako angiom izgleda kao tačka i počinje vaskularno da se grana, može ukazivati na probleme sa jetrom, vaskularnim bolestima ili hormonskim disbalansom.

Ukoliko iznenada primetite da crvena tačkica menja veličinu ili oblik ili je pak počela da krvari, najbolje je da se obratite lekaru što je pre moguće. Angiomi obično nisu razlog da požurite u bolnicu, ali, zarad sigurnosti, valjalo bi da ovu promenu na koži pomenete lekaru kada ga budete posetili.

Takođe, dobra ideja je i da pobrinete da angiomi ne pojavljuju u budućnosti. Najbolja prevencija je zdrav način života i uravnotežena ishrana. Pijte sokove i puno vode, jedite sveže povrće i ne zaboravite na zdrave masnoće, kao što su avokado i maslinovo ulje. Ova jednostavna pravila će vam pomoći da zadržite kožu čistom i mladom, a telo zdravim.

 

(prirodomdozdravlja.rs)

O nama cura

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *