Home / Linkovi / PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME: Ovo su simptomi bolesti od koje je umrla Dona Ares!

PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME: Ovo su simptomi bolesti od koje je umrla Dona Ares!

Dona je 2014.godine otkrila da boluje od raka pluća.Dugo se borila s ovom bolešću,ali joj se 2015.ponovo vratila kroz metastaze.Nakon neprekidne borbe s kancerom,Dona je izgubila bitku.Ona nas je navela da ponovo razmislimo o simptomima bolesti, i kako da ih prepoznamo na vrijeme.Borila se svih ovih godina,sve do jučer dok nije završila svoju dugogodišnju bitku s opakom bolešću.Simptomi i uzročnici raka pluća”Za rak pluća najznačajniji uzročnik je pušenje.Rizik mogu da povećajui drugi faktori–izloženost duhanskom dimu u okruženju,odnosno pasivno pušenje, izloženost u životnoj ili radnoj sredini radonu, azbestu ili silikatima u rudnicima, aerozagađenje ili profesionalna izloženost pojedinim hemijskim jedinjenjima”,upozoravaju doktori.Ovo je sedam simptoma na koje obavezno trebate pripaziti.1. Konstantni kašalj je prvi znak – Normalno je da zbog prehlade kašalj traje i do nekoliko tjedana,no ako se nastavi i dalji trebali biste posjetiti doktora.Ako pušite, obratite pažnju na kronični kašalj, ili bilo kakve promjene u kašlju ako postaje dublji ili učestaliji, ili ako iskašljavate krv svakako posjetite liječnika jer su to simptomi raka pluća.
2. Gubitak daha prilikom i najsitinijih poslova koje ste nekad obavljali bez problema također je simptom raka pluća.
3. Bol u prsima, ramenima, leđima ili kostima također mogu biti znaci raka. Ne ignorirajte ako su bolovi stalno prisutni.
4. Otežano disanje može biti posljedica alergije ili astme, no ipak posjetite liječnika, jer može biti i nešto gore.
5. Promjene u glasu mogu biti uzrokovane prehladom, no ako i nakon prehlade glas ostane dublji, grublji, posjetite liječnika.
6. Učestale infekcije pluća, poput bronhitisa i upale pluća također mogu biti znak lošeg stanja pluća, ali i raka.
7. Gubitak težine, umor, nedostatak apetita i slabost iako su netipični simptomi, ako su konstantno prisutni mogu biti simptom raka.
MISLIM DA JE TO BILA MOJA GREŠKA:Poruka koju je Dona Ares poslala tokom borbe sa rakom, natjeraće vas na razmišljanje!
Pjevačica Donna Ares preminula je jučer u 41. godini nakon duge borbe sa rakom. . Njeni intervjui bili su puni mudrosti, pogotovo oni koje je davala u periodu kada se suočavala sa nedaćama koje je bolest donijela.Tako je ona 2015. godine kazala kako je svoj život često zapostavljala na uštrb posla i nije marila za sebe.”Upućujem ljude da nađu vremena za sebe pre svega. Mislim da je to moja greška bila što nisam radila. Meni je posao bio na prvom mjestu i sve mi je bio posao”, ispričala je tada Dona za senzacija.ba.Pažnju i nervozu su joj unosile i sitne stvari koje su toliko bile banalne, ali je i tu pronalazila dozu humora u najtežim danima.”Moja problematika je bila to što sredim kosu i otpjevam tri pjesme na bini i ona mokra. Ja onda ludim, što nemam kratku kosu. Sređivala sam je, a na bini izgledam k’o kokoška”, kazala je Dona tada.
Prije nekoliko mjeseci, Dona je izjavila da se razvodi. Taj događaj je očigledno otežao njenu borbu sa rakom. Mnogi govore da je upravo zbog toga i posrnula dodatno.

Novi.ba

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *