Home / Zdravlje i ljepota / (VIDEO) Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina – Rezultati sokirali medicinske strucnjake

(VIDEO) Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina – Rezultati sokirali medicinske strucnjake

(VIDEO) Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina – Rezultati sokirali medicinske strucnjake

Prije četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi “Bacillus F” uveliko mogao usporiti proces starenja i produžiti ljudski vijek na 140 godina.

Ubrzo su Rusi počeli ubrizgavati bakteriju u miševe, potom i u ljudske krvne stanice, ali sve to jednom gospodinu nije bilo dovoljno. U potrazi za ‘vječnim životom’ ruski znanstvenik Anatolij Bručkov sa zadovoljstvom je prihvatio izazov i Bacillus F ubrizgao u sebe!

Rezultati su, ako mu je za vjerovati, nevjerojatni:

– Radim kao pas, a uopće se ne umorim! U posljednje dvije godine nisam se ni prehladio – uzbuđeno je pričao Bručkov za The Siberian Times.

– Rezultati eksperimenata s miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čovjeku… Nisam dugo tražio dobrovoljca.

Kaže da nije bilo rizika.

– Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri milijuna godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive puno duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe…

Bručkov priznaje da ovo nije službeni znanstveni eksperiment, ali čini se da bakterija na njega utječe sjajno.

– Ne mogu profesionalno objasniti efekte. Ali ja vam tvrdim da se u dvije godine nisam razbolio. Nisam osjetio nikakve simptome prehlade, nije me ni grlo zapeklo. Možda bih trebao otići u nekakvu kliniku da me detaljno pregledaju i donesu sud.

Bručkov je potvrdio da se u njegovom laboratoriju još eksperimentira s bakterijom.

– Moramo otkriti kako ta bakterija usporava starenje. Što drži mehanizam na životu? Kako se može to iskoristiti? Na taj način trebamo cijelu priču promatrati…

U svakom slučaju, u dalekom Sibiru su uvjereni da su pronašli lijek za produljenje života. I nešto što bi ih moglo učiniti jako bogatim ljudima.

jutarnji.hr

O nama cura

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *