Home / Svijet i dešavanja / VIKEND VAN GRADA Top 5 mesta za odmor i uživanje u prirodi!

VIKEND VAN GRADA Top 5 mesta za odmor i uživanje u prirodi!

Moravski konaci

Moravski konaci

– 90km od Beograda

– Za one koji vole spoj etna i modernog

Kompleks se nalazi u naselju sagrađenom od autohtonih starih kuća, sa restoranom domaće kuhinje i pravoslavnom crkvom u blizini, a tu je i jezero sa devet međusobno povezanih ostrva. Duž obale jezera je šetačka kamena staza sa klupama za odmor, dok gostionica nudi i wellness i spa tretmane. Beograđani u povratku mogu svratiti i do Avalskog tornja ili pak posetiti arheološko nalazište u Vinči.

– Cena smeštaja po osobi izosi 1.200 dinara za noćenje, 1.550 dinara za noćenje sa doručkom, dok je polupansion 2.130 dinara, a pun pansion 2.810 dinara.

Stajkova kuća

Stajkova kuća

– 40 km od Beograda

– Namenjeno zaljubljenicima u srpsku tradiciju i kulturu

Ova kuća-muzej odlična je prilika da se upoznate sa životom Srba i Slovaka koji odvajkada žive zajedno na ovom prostoru. Objekat nudi izložbenu postavku nameštaja, narodne odeće i poljoprivrednog oruđa koja su nekada vuli konji po plodnoj sremačkoj zemlji. Ukoliko dolazite iz Beograda usputne stanice vam mogu biti Bojčinska šuma i nautičko selo Biser, u kojem se možete rekreirati u parku i terenima za odbojku i mali fudbal ili uživati u pecanju na Savi.

Romulijana

Romulijana

– 10 km od Zaječara

– Idealno za školarce

Arheološko nalazište rimske carske palate, uvršteno na UNESKO-voj listi svetske baštine, nešto je što bi vašem detetu moglo da probudi radoznalost i maštu, a doživljaj bi mogao da upotpuni odlazak do nešto severnije smeštenih Zlotskih pećina, od kojih je najpoznatija Lazareva, kao i obilazak Borskog jezera.

– Cena ulaznice je 300 dianra

Negotinske pimnice

Negotinske pimnice

– 25 km od Negotina

– Interesantno mladima, ali i starijima

Pimnice su kompleksi vinskih podruma u naseljima od kamenih kuća. Najbliže Negotinu su Štubičke pimnice, dok se nešto dalje nalaze Rogljevačke i Rajačke pimnice. U okolini možete posetiti čuda prirode – Mokranjske stene i Vratnjanske kapije, a za one malo hrabrije tu je i uzletište Rajac, visine 850 metara, idealno za one koji prvi put žele da se okušaju u letenju padobranom.

– Postoji više vidova smeštaja u krugu pimnica, a cene noćenja po osobi uglavnom su 20-30 evra.

Resavska pećina

Resavska pećina

– 20 km od Despotovca

– Idealno za porodice sa predškolicma i školarcima

Zaštićeni spomenik prirode Resavska pećina poznat je po svojim dvoranama koje krase veličanstveni oblici pećinskih stalagmita i stalaktika, a od skora nudi i novi sadržaj za posetioce – Avantura park. Park sadrži sprave na otvorenom, namenjene razvijanju motoričkih i psiholoških sposobnosti, a ove godine biće prilagođena i za niži dečji uzrast (3 godine). U blizini pećine možete posetiti i manastire Resavu (Manasiju), Ravanicu i Zlatenac, kao i vodopade Lisine (Veliko vrelo) i Veliki buk.

– Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, za učenike 250

 

(izvor : blic.rs)

O nama cura

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *