Home / Zdravlje i ljepota / AKO VAS ZABOLE LEĐA, SAMO uzmite ovo iz sopstvene kuhinje i ODMAH ĆE VAM BITI LAKŠE!

AKO VAS ZABOLE LEĐA, SAMO uzmite ovo iz sopstvene kuhinje i ODMAH ĆE VAM BITI LAKŠE!

Kolena vam škripe, zglobovi krckaju, boli vas vrat, sevaju leđa… a vi u kuhinji imate namirnicu koja sve to može ko rukom da odnese, samo treba da je stavite u čaj.

Loše držanje je glavni uzrok bolova u leđima, nogama i zglobovima, a vrlo efikasan lek koji će vas potpuno osloboditi ovih tegoba jeste goveđi želatin, jedan od sastojaka i dodataka jelima koji se najviše pominje u receptima za pripremu kolača naših baka, a koji vam sigurno stoji na polici u kuhinji ili špajzu.

Iako se nekada nije znalo koja su lekovita svojstva goveđeg želatina, danas je dobro poznato da on blagotvorno utiče na naše zglobove, hrskavicu, ligamente, vezivno tkivo, čini ih jačim i otpornijim na povrede.

Osim što prevenira osteoporozu i osteoartritis, želatin jača i srčani mišić, reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i elastičnijom, jača strukturu kose.

Ukoliko imate problema sa kostima i zglobovima, evo recepta za napitak koji će vam odagnati bol.

Priprema je vrlo jednostavna: pomešajte kesicu želatina (goveđeg porekla 5 g) sa četvrtinom šoljice hladne vode. Preporučuje se da je pripremite uveče, pre odlaska u krevet.

Ostavite želatin da odstoji do ujutro dok se ne pretvori u mlečnu supstancu – potom ga dodajte u čaj, mleko ili sok i popijte ujutro na prazan želudac

Na tretmanu bi trebalo da budete mesec dana, a zatim treba da napravite pauzu od šest meseci. Nakon toga možete da ponovite postupak, iako verovatno za tim neće biti potrebe. Da bol iz vrata, leđa, nogu i zglobova jenjava, primetićete već nakon sedam dana, piše GrassFedGirl.

 

receptiza10.info

O nama cura

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *