Home / Linkovi / FOTO: OVO JE HRVATSKI SUPERPRASAC, TEŽI VIŠE OD POLA TONE! ‘Moj kapitalac je najveći u Lijepoj našoj, ali nikad nije skočio na krmaču…’

FOTO: OVO JE HRVATSKI SUPERPRASAC, TEŽI VIŠE OD POLA TONE! ‘Moj kapitalac je najveći u Lijepoj našoj, ali nikad nije skočio na krmaču…’

Mladen Čižmešinkin, uzgajivač svinja iz Novog Virja kod Đurđevca, na farmi ima pravog kapitalca, nerasta teškog nevjerojatnih 505 kilograma. Kapitalac pasmine veliki yorkshire star je tri godine i još je u naponu rasplodne snage.

Za njegove “skokove” Mladen je sam izradio fantoma, svojevrsnu željeznu imitaciju svinje, a sjeme koristi za rasplod u vlastitom uzgoju.

– Moj kapitalac nikad nije “skočio” na svinju, a razlog je vrlo jednostavan. Ako nerast samo jednom zaskoči svinju, nema više šanse da ga dobijete na fantom. Hranim ga na isti način kao i ostale neraste, a kod njega je očito genetika odigrala svoje pa je dosegnuo nevjerojatnih 505 kilograma – ističe Čižmešinkin.

U Hrvatskoj, prema njegovim saznanjima, to je najteži nerast, koji će vjerojatno doseći i težinu od 550 kilograma. Kapitalac je bio i zvijezda nedavne stočarske izložbe u Gudovcu jer je prava rijetkost da nerasti teže toliko. Trenutačno je u pregovorima s veterinarskom stanicom u Slavonskom Brodu koja je pokazala interes za kupnju njegova golema nerasta.

– Više ga neću moći tako puno koristiti za vlastiti rasplod kako ne bi došlo do spajanja rodova pa ću ga najvjerojatnije prodati – rekao je ponosni podravski farmer.

izvor: jutarnji.hr

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *