Home / Linkovi / TORNADO U SRBIJI: Na auto-put se iznenada SPUSTILO NEBO, a svi vozači su uradili jednu PAMETNU STVAR! (VIDEO)

TORNADO U SRBIJI: Na auto-put se iznenada SPUSTILO NEBO, a svi vozači su uradili jednu PAMETNU STVAR! (VIDEO)

Srbiju je prije nekoliko dana zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno izuzetno snažnim vjetrom, koje je premašivalo brzinu od 100 kilometara na čas.

nevrijeme-srbija

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz automobila, na autoputu Beograd – Novi Sad, baš kad je dionicu puta zahvatilo jako nevrijeme, reklo bi se da je riječ o tornadu.

Automobili su vozili u pravcu Novog Sada kada se odjednom smračilo! Vozači su najprije pažljivo vozili, da bi potom svi stali, uz upaljena svijetla, što je za svaku pohvalu.

ŠTA UČINITI AKO STE U AUTOMOBILU U OVAKVOJ SITUACIJI?

Meteorolozi savjetuju da NIKAKO ne ulazite u trku sa tornadom, prije svega jer je njegova snaga velika, a i nikad se ne zna pod kojim uglom može da vas “sastavi”, niti se sa sigurnošću može reći kojom putanjom će ići.

Ako ste u pokretu, najbolja strategija je da vozite pod uglom od 90 stepeni u odnosu na tornado i tako održavate distancu u odnosu na ovaj vjetar.

Ako uočite da se sprema nevrijeme ili “pijavicu” najbolje je da stanete, napustite vozilo i zatražite zaklon. NIKAKO se ne treba sakrivati ispod automobila, jer bi vjetar, ako je dovoljno snažan, mogao da “poigrava” sa vašim automobilom.

Izvor: mondo.rs

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *