Home / Linkovi / Ovu ovcu nisu šišali 6 godina i na sebi je imala preko 40 kila vune zbog koje nije mogla hodati! Pogledajte šta se desilo kada su je NAPOKON OŠIŠALI!

Ovu ovcu nisu šišali 6 godina i na sebi je imala preko 40 kila vune zbog koje nije mogla hodati! Pogledajte šta se desilo kada su je NAPOKON OŠIŠALI!

Šišanje ovaca nužni je zahvat u uzgoju ovih domaćih životinja, a kojeg obavljamo ručnim makazama ili električnom mašinicom. Svaka ovca jednom godišnje mora proći kroz ruke šišača. Međutim, u nastavku ćete moći vidjeti kako izgleda ovca koju vlasnici nisu šišali čak šest godina!

Nakon što su dobili nekoliko prijava o zapuštenoj ovci na granici Canberre i Novog Walesa, časnici Kraljevskog društva koje se bori protiv okrutnosti prema životinjama otišli su da vide o čemu se radi. Tamo su naišli na ovcu koja je na sebi imala preko 40 kilograma vune zbog koje se uopšte nije mogla kretati.

Prvak u šišanju ovaca, Ian Elkins uzeo je stvar u svoje ruke i siromašnoj ovci pružio prijeko potrebno šišanje, te joj je na taj način spasio život.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Izvor: ludodobola.com

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *