Home / Linkovi / SVE ŠTO ZNAMO O SJEVERNOJ KOREJI JE VELIKA LAŽ : Evo kako se stvarno živi u toj zemlji!! Država plaća račune, osigurava školovanje i …

SVE ŠTO ZNAMO O SJEVERNOJ KOREJI JE VELIKA LAŽ : Evo kako se stvarno živi u toj zemlji!! Država plaća račune, osigurava školovanje i …

Sjeverna Koreja već godinama slovi kao najzatvorenija zemlja svijeta odakle informacije izlaze na kapaljku. Uvriježeno je mišljenje kako se radi o zemlji gdje je život na niskom standardu i sa slabim uvjetima za život. Međutim, odbojkaški trener iz Srbije Branislav Moro, koji u glavnom gradu Sjeverne Koreje Pyongyangu radi kao trener u odbojkaškom klubu 425 sport klub, ima sasvim drugačija iskustva. On tvrdi da je slika koju imamo o Sjevernoj Koreji pogrešna, za što posebno krivi medije, te da je život tamo zapravo puno bolji i kvalitetniji nego što se misli.

 – Mi recimo čitamo da su djeca tamo gladna, a djeca su na pijedestalu u odnosu na nas. Imaju bolje vrtiće, bolje uvjete. Oko trena u vrtićima postavljena je guma od pet centimetara i to im je standard da se dijete ne bi ozlijedilo kada padne. Imaju čak i zatvorene baze u okviru vrtića i to ne jedan već po nekoliko, rekao je za Srbijadanas.com Moro koji čeka potpisivanje drugoga ugovora sa svojim korejskim klubom. Kaže kako ova zemlja ima perspektivu, da nikome ništa ne duguje kao i da imaju odličnu industriju hrane.

– Njihova prosječna plaća je između 300 i 350 dolara ali stan i automobil dobivaju od države. Ne plaćaju školovanje, ne plaćaju zdravstveno, ne plaćaju komunalije. Država osigurava sve, kaže Moro govoreći o životu u Sjevernoj Koreji. Oduševljen je i čistoćom u Pyongyangu  gdje kako kaže nema smeća i sve je veoma uređeno. U prodavaonicama se može platiti i u dolarima, i eurima…, a i kusur se dobiva u valuti s kojom se račun i plati.

Kada je riječ o uvjetima rada navodi kako su oni bolji nego u 90 posto europskih klubova te da ima bolje uvjete za rad nego što je imao u Njemačkoj.

– Oni ulažu puno u sport. Čak u gradu ima i ulica koja se zove ulica Mladosti, a u kojoj se nalaze 32 sportske dvorane s gledalištem. Svaki sport ima svoju dvorani. Ipak, odbojka ima posebno mjesto, a popularan je i nogomet, rekao je Moro. Pojašnjava i kako oznaka 425 u imenu njegovoga kluba označava oznaku vojske koja je zadužena za oblast sporta. Dodaje da je 90 posto sporta regulirano kroz vojsku, a preostali dio kroz policiju.

Moro, kao jedini stranac u tamošnjem svijetu sporta, ima status čuvane osobe ali se, kako kaže, kroz grad kreće slobodno. Da bi dobio posao u Sjevernoj Koreji prošao je razne provjere, a i njegov trening se uvijek snima. U početku mu je to malo i smetalo ali se navikao kada je vidio da se oni tako analitički odnose prema svim poslovima.

Za vrijeme svoga boravka u Pyongyangu još nije upoznao Velikoga vođu ali i je on prethodno dao odobrenje kako bi Moro mogao doći raditi i Sjevernu Koreju. Dolaskom u Sjevernu Koreju odmah mu je objašnjeno da ne postoji Južna Koreja. Ona se u Sjevernoj Koreji naziva samo Koreja i isključivo prihvaćaju takav odnos. Treba znati i da se sve ovo što navodi Moro govori odnosi na ono što je vidio u Pyongyangu dok za preostale dijelove Sjeverne Koreje kaže kako ne zna je li vrijedi ista slika. Ipak, rekao je kako dobiva informacije da se razvilo desetak velikih gradova, i to naročito onih na moru prema Japanu, i da su tamo napravljena ozbiljna ljetovališta.

Cijela propaganda se vrti oko toga zato što Sjevernokorejsku centralnu banku ne posjeduju Rotschildi niti bilo ko upravlja tom zemljom. Zato se sve radi da se ta zemlja prikaže kao diktatorskom i siromašnom.

izvori: srbijadanas.com/vecernji.hr

O nama danilo

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *