Home / Svijet i dešavanja / ISTINA JE DUBOKO U OKEANU: Pet podvodnih misterija za koje nauka nema objašnjenje! (VIDEO)

ISTINA JE DUBOKO U OKEANU: Pet podvodnih misterija za koje nauka nema objašnjenje! (VIDEO)

Anomalije su očigledne, a neki ih povezuju sa vanzemaljcima, a drugi sa neobičnim bićima ili  vojnim akcijama.

 

1. Okean X
Švedska ronilačka ekipa otkrila je misterioznu formaciju stena u severnom delu Baltičkog mora, a nazvali su je Okean X.

 

Sonar sa ronjenja otkriva neverovatan okrugli objekt koji obima 60 metara u koji balansira na kamenom stubu visokom osam metara. Stoji na strukturi koja nalikuje na strepenište koje vodi u mračnu rupu na 91 metara ispod površine okeana.

 

Neki smatraju da se ta anomalija može objasniti kao ostatak tajnog mornaričkog broda iz Drugog svetskog rata ili pak podvodnog podmorničkog projekta, ili pak NLO broda koji se tamo srušio.

2. Bajkalsko jezero

Astronauti sa Međunarodne svemirske stanice 2009. su primetili dve neobične okrugle rupe u ledu Bajkalskog jezera.

To je jezero u južnom Sibiru najdublje (oko 1700 metara) i najstarije na svetu, a ne bi bilo čudno otkriće takvih rupa da ono nije i jedno od najproučavanijih jezera na svetu.

3. Sikamore

Na oko 609 metara dubine nedaleko od obale Malibua nalazi se neobična struktura koji nazivaju “svetim gralom NLO istraživača”.

Gigantsku spljoštenu stenu moguće je  vidjeti i preko Gugl Ertha, a ona je  čak 4 kilometra široka i stoji na nizu kamenih stubova.

4.Vostok

 

NASAnaučnici su 2001. identifikovali magnetske anomalije u 35 miliona godina starom jezeru Vostok na Antarktiku. Locirano 1300 kilometara daleko od Južnog Pola, to slatkovodno jezero nalazi se ispod sloja leda koji ima oko 4 kilometra debljine.

Geolozi veruju kako anomalija pruža uvid u geološku strukturu jezera tamo gde je zemljina kora tanja.

5. Vilks

 

NASA sateliti su 2006. pronašli “gravitacione promene” na Antarktiku koje upućuju na masovnu anomaliju u ledenom pokrivaču Vilksove zemlje.

Istraživači veruju kako se ispod smrznute kore nalazi krater nastao udarom neidentifikovanog objekta koji je 243 kilometra širok i 848 metara dubok.

Pretpostavlja se kako je krater nastao nakon udara asteroida pre 250 miliona godina, koji je odgovoran za “Veliko izumiranje” ( u kojem je izumro i do 96 odsto svih tadašnjih morskih vrsta i oko 70 odsto kopnenih kičmenjaka).

IZVOR: Kurir.rs/Express.hr

O nama cura

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *