Home / Zdravlje i ljepota / Ona trlja 3 aspirina u kosu. Ono što će se desiti nakon toga je čisto ludilo. MORAM DA PROBAM!

Ona trlja 3 aspirina u kosu. Ono što će se desiti nakon toga je čisto ludilo. MORAM DA PROBAM!

Jedan od najprodavanijih lekova protiv bola je aspirin. Međutim, aspirin za vas može učiniti i mnogo više od eliminisanja bola. Ovde su neke ne-medicinske koristi koje će vam pomoći u svakodnevnom životu.

1. Protiv peruti

home remedy dailyAspirin sadrži salicilnu kiselinu. Ova kiselina vlaži i može pomoći u kontroli peruti u kosi. Osim toga, može zaštititi kožu od upala. Za suvu kožu, Aspirin postiže efekat pilinga.

Izlomite 2-3 aspirina u ruci i pomešajte ga sa količinom šampona, kojim perete kosu. Neka odstoji par minuta, a onda isperite.

2. Sredstvo za čišćenje kože

home remedy dailySalicilne kiseline će ukloniti mast i mrtve ćelije sa kože. On je takođe i dobar protivnik akni. Smanjuje otoke, čisti pore i deluje umirujuće na kožu.

Slomite aspirin tablete sa četvrtinom šolje vode i kafenom kašičicom meda. Utrljajte smesu na kožu i nakon deset minuta isperite.

3. Uklanja fleke od znoja

home remedy dailyMrlje od znoja ponekad jedva uklonimo. Pogotovo one žute! Aspirin može pomoći u ovom slučaju.

Izdrobite 5 tableta i pomešajte sa četvrtinom šolje vode i ostavite na tkanini da deluje nekoliko minuta. Potom isperite i operite odeću na uobičajen način.

4. Automehaničar

home remedy dailyAko vaš akumulator ne uspeva da upali auto, verovatn oje prazan. Ukoliko nemate vremena da čekate pomoć na putu, uradite sledeće: Slomite nekoliko tableta aspirina i pokušajte da ih ubacite na otvore na akumulatoru.

Salicilna kiselina reaguje sa sumpornom kiselinom unutar akumulatora i odmah će ga vratiti u život.

5. U bašti

home remedy dailySalicilna kiselina je u mogućnosti da blokira proizvodnju etilena. To je glavni uzrok venuća cveća u bašti i buketu.

Pomoću mešavine 3 tablete aspirina sa čašom vode, vaše cveće će duže ostati sveže.

Podelite sa prijateljima, značiće im!

Izvor:Likemag.com

O nama danilo

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *