Home / Svijet i dešavanja / Carinik je turskim supružnicima poželeo srećan put kroz Srbiju, kada je žena bacila krpu pored menjača. Odmah je pozvao pojačanje! (FOTO)

Carinik je turskim supružnicima poželeo srećan put kroz Srbiju, kada je žena bacila krpu pored menjača. Odmah je pozvao pojačanje! (FOTO)

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra

Carinici su 19. jula 2017. godine, tokom dve kontrole na graničnom prelazu Gradina, zaplenili 75.000 evra koje su turski državljani pokušali da iznesu iz Srbije bez prijavljivanja.

Devize u iznosu od 57.000 evra pronađene su u kasnim večernjim časovima u automobilu “Mercedes-Benz” francuskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra, dok je suvozač prijavio iznos od 3.000 evra, nakon čega je izvršena kontrola vozila i prtljaga.

Foto: MUP Srbije

Tada je u platnenom neseseru smeštenom u ukrasnu rođendansku kesu ispod vozačevog sedišta pronađeno 45.000 evra umotanih u papir i oblepljenih selotejpom.

Foto: MUP Srbije

Daljom pretragom, carinici su pronašli i osam smotuljaka po 1.000 evra, koje su pomenuti putnici pokušali da sakriju smestivši ih u punjenje dečijeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

Foto: MUP Srbije

Samo tri sata ranije, na istom graničnom prelazu pronađeno je još 58.000 evra koje je, putujući džipom “BMW X5” iz Nemačke u Tursku, u pratnji muške osobe, iz Srbije pokušala da iznese 43-godišnja turska državljanka.

Foto: MUP Srbije

Iako su putnici prijavili da kod sebe imaju između šest i sedam hiljada evra, carinici su tokom provere ličnog prtljaga primetili pokušaj pomenute turske državljanke da sakrije devize.

Foto: MUP Srbije

Naime, putnica je u jednom trenutku izvadila koverat skriven ispod majice, zamotala ga u kuhinjsku krpu i bacila pored menjača.

Foto: MUP Srbije

Kako nisu imali potvrdu o unosu deviza u Srbiju, putnicima je u oba slučaja vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od ukupno 75.000 evra privremeno oduzet do presuda koje će, budući da je reč o stranim državljanima, biti donete po hitnom postupku.

 

(Telegraf.rs)

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *