Home / Zabava i zanimljivosti / Sećate li se dečaka koji je pušio 40 cigareta dnevno? Evo kako izgleda nakon 8 godina (FOTO)

Sećate li se dečaka koji je pušio 40 cigareta dnevno? Evo kako izgleda nakon 8 godina (FOTO)

Aldi Rizal je još kao dvogodišnjak iz siromašnog sela u Indonezijskoj Sumatri zaprepastio svijet – pušio je 40 cigareta dnevno.

Srećom, u tu priču umiješala se indonezijska vlada, te pokrenula kampanju kako bi riješili problem sa djecom pušačima. Dječak je tako išao u rehabilitacijski centar u Jakart, te se uspio riješiti ove loše navike.

Ipak, dječak je 40 cigareta dnevno sada zamijenio nenormalno velikim količinama hrane, te je tako ponovo snimljen dokumentarac o njemu.

– Mnogi još nude Aldija cigaretama, ali Aldi ne puši. On kaže kako voli doktora Kaku Setoa i da bi on bio tužan ako opet počne pušiti i razboli se – izjavila je majka Diane Rizal (28), te dodala kako je na početku imao strašne izljeve bijesa, ali to je prestalo.

Aldi sada guta hranu kao što je nekada cigarete i sad ih brine njegova težina. Aldi ima 24 kilograma, a trebao bi imati između 17 i 19 kg.

Kada je prestao pušiti, ucjenjivao je majku da će zapaliti ako mu ne kupi igračke. Lupao je glavom o zid, ako ne bi dobio što želi. Jede povrće i ribu, ali u puno manjim porcijama.
decak2
Dječaka su odveli kod nutricioniste koji im je dao savjete za prehranu, te tako dječak sada uglavnom jede ribu i povrće. Ipak, doktori su zabrinuti da je pušenje ostavilo trajne posljedice kada je njegova kilaža u pitanju.

kafica.net

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *