Home / Showbizz / Nele Karajlić : Ja u Sarajevo mogu samo na TENKU -Muslimani su istjerali 200 000 srba iz Sarajeva

Nele Karajlić : Ja u Sarajevo mogu samo na TENKU -Muslimani su istjerali 200 000 srba iz Sarajeva

Nele Karajlić poznat po zabavnoj emisiji Nadrealisti i po bendu Zabranjeno pušenje  dao je šokantnu izjavu za naš magazin. Naime njega smo sreli u Nišu prilikom gostovanja u jednom Lokalu gdje je na poziv gazde istog pjevao par pjesama Zabranjenog Pušenja.

Nakon nastupa pitali smo ga ukratko zašto neće da dođe u Sarajevo i sretne se sa Zenitom? On nam je na to kratko odgovorio ja u Sarajevo mogu samo na Tenku jer su muslimani istjerali 200 000 Srba iz Sarajeva. 

Nismo mu se predstavili da smo novinari jer smo željeli da vidimo šta misli o Bosni kada nije pred kamerama.

Na naše drugo pitanje pa bili ste jednom prije nekoliko mjeseci? Odgovorio je bio sam slučajno da posjetim jednog prijatelja a inače u taj grad bez Tenka se ne treba ići!

Ostali smo zatečeni ali znamo da ovo nije istina jer Sarajevo ima malo više od 500 000 stanovnika uključujući sve opštine i nikada nije imalo 700 000 ako dodamo 200 000 o kojima Nele priča, tako da nam nije jasno odakle toliki broj protjeranih onda iz Sarajeva kad je taj grad 4 godine bio pod okupacijom.

Sarajevo je pored stradanja stanovništva Bošnjačke nacionalnosti  primilo i dosta prognanika iz drugih gradova tako da ovakve izjave umjetnika kao što je Nele zapaljuju već odavno ugašeni fitilj.

Izvor: www.bhmagazin.org

O nama danilo

Vidi još

Slavu zamenili monaštvom: Nekada su bili poznate ličnosti, a onda su rešili da se posvete monaškom životu

Bili su sasvim obični ljudi svetovnog načina života. Javnost ih je upoznala na osnovu njihovog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *