Home / Svijet i dešavanja / Snimili kraljevsku kobru od 3 metra u kući, pa je izbacili: Nakon 3 dana, shvatili su da je zmija čiji otrov ubija za 15 minuta, JOŠ TU! (VIDEO)

Snimili kraljevsku kobru od 3 metra u kući, pa je izbacili: Nakon 3 dana, shvatili su da je zmija čiji otrov ubija za 15 minuta, JOŠ TU! (VIDEO)

Prošle nedelje Derik Koh iz Malezije je snimio kako velika kraljevska kobra ulazi u njegovu kuću kroz otvoreni prozor iznad zatvorenih vrata.
Video je snimljen u njegovom domu u Batu Pahatu u Maleziji, a na njemu se mogu čuti uzrujani jauci vlasnika koji je bezuspešno pokušavao da otera ovu vrlo otrovnu zmiju u drugom smeru.

Ali, umesto da zovu nadležne službe da ih reše neželjenog i potencijalno smrtonosnog gosta, on i njegova porodica su pretpostavili da je zmija napustila kuću kako je u nju došla, kroz neki od otvorenih prozora, pa su nastavili sa dnevnom rutinom.

Međutim, nakon tri dana je spazio sveži izmet na svom stolu i udubljenja na tašni zbog čega je zaključio da je kraljevska kobra ipak ostala u kući.

– Tokom protekla tri dana i dve noći moja porodica je jela, gledala filmove, surfovala internetom i spavala kao da se ništa ne događa. Nikada ne bismo pomislili da je zmija ostala u mojoj sobi. Imala je mnogo prilika da nas ubije, ali nije. Kada mislim o tome osećam se kao da sam pobegao iz pakla – rekao je Koh za lokalne novine, a piše news.com.au.

Nakon toga je napokon pozvao stručnjake koji su uhvatili 2,5 metara dugu zmiju i odneli je sa imanja, što je takođe zabeleženo kamerom.

Kraljevska kobra najduža je i najveća otrovna zmija na svetu koja prosečno naraste između 3 i 4 metra u dužinu, ali posebno veliki primerci mogu premašiti pet i po metara i 10 kilograma težine. Iako njen naziv i širenje vrata kad je u opasnosti sugerišu da se radi o kobri, ona zapravo ne pripada tom rodu zmija, već je jedini član vlastitog roda u porodici otrovnih gmizavaca. Njen latinski naziv je Ophiophagus Hannah što znači “žderač zmija”, a otkriva prehrambene navike ove otrovnice koja gotovo isključivo jede druge zmije, među njima i “prave” kobre.

Zbog plahe naravi ova zmija retko ugrize ljude, ali kad do takvog slučaja dođe žrtva može umreti i za 15 minuta zbog prestanka rada disajnih organa, zavisno o količini ubrizganog otrova, veličine zmije i samog čoveka.

Kraljevska kobra takođe zauzima važno mesto u indijskoj mitologiji, a rašireno je verovanje da zmija u svojim očima sačuva sliku svog ubice pa ako na njen leš naiđe druga kraljevska kobra iz osvete će napasti čoveka koji je ubio drugu kraljevsku kobru. Zbog tog praznoverja neki Indijci će mrtvoj kraljevskoj kobri smrskati glavu kako ne bi sačuvala sliku svog ubice, prenosi “Jutarnji.hr”.

Telegraf.rs

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *