Home / Svijet i dešavanja / Ima 128 godina i tvrdi da je Hitler lično: Čovek iz Argentine šokirao svet! (FOTO)

Ima 128 godina i tvrdi da je Hitler lično: Čovek iz Argentine šokirao svet! (FOTO)

Muškarac star 128 godina iz Salte u Argentini tvrdi da je on Adolf Hitler lično i da je poslednjih sedam decenija proveo u skrivanju.

Iako je lako posumnjati u njegove tvrdnje, one se podudaraju sa otrkićima u riznicama nacističkih artefakta u toj zemlji.

U intervjuu za lokalne medije, naturalizovani nemački imigrant objašnjava da je u Argentinu stigao 1945. godine sa pasošem, navodno falsifikovanim, koji je proizveo Gestapo nakon završetka Drugog svetskog rata. Pasoš je glasio na ime Herman Gunterberg, piše Sputnjik.

Kako kaže, odlučio je da prekine dug period skrivanja jer je 2016. godine izraelska tajna služba Mosad zvanično napustila svoju politiku potrage za nacističkim ratnim zločincima. “Hitler” dodaje i da namerava da svoju autobiografiju objavi u septembru i “povrati” svoj javni imidž.

– Optužuju me za brojne zločine koje nikada nisam počinio. Zbog toga sam morao da provedem više od polovine svog života u skrivanju od Jevreja, tako da sam već odslužio svoju kaznu. Prikazuju me kao lošeg momka samo zato što smo izgubili rat. Kada ljudi pročitaju moju stranu priče, to će promeniti način na koji me doživljavaju – kaže Gunterberg koji tvrdi da je Hitler.

View image on Twitter

View image on Twitter

Follow

Underground Science @UndergndScience

Argentina: 128-year-old man claims he is Adolf Hitler

Dok se vodeći istoričari slažu da je Hitler počinio samoubistvo 30. aprila 1945. u bunkeru u Berlinu, neki hroničari sugerišu da je Firer mogao da pobegne u Latinsku Ameriku, kao što su to učinili mnogi nacisti na kraju rata.

U priču starca iz Argentine ne veruje čak ni njegova 55-godišnja supruga koja kaže da su šokantne tvrdnje proizvod demencije.

 

Telegraf.rs

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *